Maanantai-iltana taas eurotalleiltiin Inton kanssa. Tommi oli tehnyt kolme vähintäänkin vaikeaa ja etenkin juostavaa pätkää. Vaikeuksia siis oli sekä vauhdin, sen hallinnan että puhtaasti teknisen osaamisen kanssa. On meillä vielä huikeasti töitä tehtävänä tässä agilityssa, paljon oppimista Intolla, mutta erityisesti minulla. En vaan osaa ohjata takaa ja noin kaukana menevää koiraa.

Mitää tiettyä yksittäistä ongelmaa meillä ei eilen ollut, vaikeuksia tuli kun Into meni niin kovaa ja sitten en osannut kertoa sille, että minne sen haluan. Ekalla radalla kepit mentiin ns. vaikeammalta puolelta ja ajattelin pitkästä aikaa palkata kepit radalla ja pyysin Tommin viemään salaa palkan keppien päähän. Into pujottelikin oikein hyvin. Sitten kun otin ko. kohdan uudelleen ajatuksena jatkaa, tuli viimeisen välin ongelma taas esiin. Muilla radoilla kepit tuli helpommalta puolelta ja nämä kaikki pujottelut Into teki tosi hienosti, vaikka vähän erkaannuin, jätätin tai tein muuta vastaavaa.

Kontakteista oli aa ja puomi, molemmat ongelmitta, erityisen tyytyväinen olin Inton suorituksiin aalla. Esteelle tultiin joka radalla aika vauhdikkaasti, mutta harjoituskisoissa esiintyneestä lento-aasta ei ollut jälkeäkään. Myös puomi tehtiin ihan hyvin, vähän ehkä hidasteli alastulolla, mutta se ei nyt tässä vaiheessa haittaa.

Yksi tosi helppo, iso ja tilava välistäveto oli meille tosi vaikea. Inton on vaan niin vaikea tulla kohti minua ja vaikka kuinka yritin ottaa haltuun, käskyttää ja tehdä ties mitä, punki se väkisin jälkimmäisen hypyn taakse. Sitten kun tajusin jättää riittävästi etäisyyttä hyppyihin ja ohjata sieltä aika kaukaa, onnistui välistäveto ihan kohtuullisesti. Ihan ideaaliteihin ei päästy, mutta aika kivasti kuitenkin.

Olin hetken taas totaalisen epätoivon vallassa, mutta sitten lohduttauduin sillä ajatuksella, ettei kukaan muukaan ryhmämme koirista vetänyt noita pätkiä heittämällä läpi - ovat sentään kaikki jo kolmosissa. Ehkä se jonain päivänä alkaa sujumaan meiltäkin...

Loppiainen alkoi tokoiluilla Tullin nurtsilla Annen ja Emman kanssa. Sää oli lämpötilan osalta suorastaan lämmin, mutta kova tuuli teki siitä todella jäätävän. Into teki luoksetuloa, jossa liikkeenohjaajan käskytys mukana. Sitten noutoa, ensin pelkkää palautusta ja sitten ihan oikea nouto taas liikkeenohjauksella. Into muuten kuulemma nostaa toista etujalkaansa, kun heitän kapulaa. Itse en siinä heittäessäni moista ole huomannut. Mitenkähän tuohon pystyisi puuttumaan... Noudot ihan OK, etenkin viimeinen jossa taas kiersi hyvin ottamaan kapulan takakautta.

Sitten ruutua, jossa ei tällä kertaa ollut lähtöongelmia, mutta paikka oli vähän liian edessä. Onneksi onnistumisiakin sentään tuli. Seuraamistakin otin jossain vaiheessa, siinäkin liikkeenohjaus häiriönä. Seuraaminen oli ihan OK. Liikkeestä istumiset ensin vähän hitaita, mutta pienen hinkkauksen jälkeen jo parempia. Into oli taas ihan pätevä tokoilija.

Tokotreeneistä hurautin suoraan hakumetsään, pääsimme Pian kanssa vähän vieraampaan porukkaan treenaamaan. Olosuhteet olivat todella kovasta tuulesta johtuen aika haastavat ja maastokin kohtuullisen vaikeaa. Aluekin tallattiin osittain reippaasti ylisyväksi. Into teki neljän maalimiehen ihan perustreenin. Molempiin etukulmiin jouduin lähettämään kahdesti, kun Into kääntyi liian aikaisin alueella eteenpäin. Tosin molemmissa oma lähetyksenikin ohjasi vähän huonolle linjalle. Kolmas maalimies ei ollutkaan sillä piilolla, jolla luulin, vaan taaempana. Into teki ensin ikään kuin tyhjää, mutta sai palatessaan hajun ja nosti maalimiehen. Intolta oikein hieno suoritus. Viimeinen pisto myös ihan nappiin, suoraan ja varmasti maalimiehelle.

Vaikka vähän säheltämistä etukulmissa tulikin, olin silti äärimmäisen tyytyväinen Intoon. Sen asenne oli taas juuri sellainen kuin haluan ja se toimi vaikeassa maastossa ja haastavissa olosuhteissa todella hienosti. Kivat treenit!