Tänään oltiin Inton kanssa taas koirakoulussa. Nyt otettiin noudon luovutusta. Sitä otin jo aamulla kotona ja meillä tuli siinä Inton kanssa pieniä erimielisyyksiä, josta huomautin melko tiukasti ja sain Inton väistelemään. Homma hoidettiin väistelyistä huolimatta aamulla loppuun ja palkattiin ruhtinaallisesti. Pelkäsin kuitenkin, josko siitä olisi jotain jäänyt hampaankoloon ja siksi halusin kokeilla homman koulutuksessa uudelleen, jotta saisin tarpeen niin vaatiessa asiaan vinkkejä. Aamuisesta väistelystä ei ollut tietoakaan, sen sijaan sama ongelma (takapuolen pomppaaminen ylös kun alan ottamaan kapulaa) tuli esiin.  Taas annoin asiasta "muikkarin" ja nyt saatiin homma toimimaan hyvin. Vaikka mielessä häilyy kuva särkyvän herkästä bordercolliesta on vaatimisellakin mitä ilmeisimmin aikansa ja paikkansa.

Toisena liikkeenä otimme ruutua. Sehän on meillä ollut nyt kotipiha-projektina ja halusin kokeilla oudossa paikassa ja oudoilla merkeillä. Meni hienosti. Liike ei toki ole missään suhteessa vielä valmis, mutta suunta on nyt oikea, ainakin omasta mielestäni. Eli jatketaan samaan malliin.

Kotona otettiin iltalenkin jälkeen vielä vähän kaukoja. Uudet tekniikat alkavat hiljalleen olla hallussa, mutta aion silti jatkaa ihan läheltä kädellä ohjaamista vielä pitkään. Koira kun on kahdeksan kuukautta  niin ei näillä kaukoilla nyt vielä mikään tulenpalava kiire ole ;-).

Yhdeksältä istuin television ääreen katselemaan Ajankohtaista kakkosta, jossa teemana koiratappelut. Viime viikolla esitetyn dokumentin jätin ihan tietoisesti väliin, sillä sietokykyni näissä asioissa on varsin alhainen. Jo pelkkä nettikeskustelujen lukeminen ja kuvien näkeminen ovat aiheuttaneet ahdistusta ja huonoja yöunia. Jotain niin käsittämätöntä julmuutta! No, oletin tämän iltaisen olevan keskusteluohjelma asian tiimoilta, joten kiirehdin tv:n ääreen vähän jälkeen yhdeksän ja käänsin kakkoselle - suoraan keskelle koiratappelua. Koko alkuohjelma meni ohi, kun yritin aina hetken katsoa ja sitten taas kuului se hirveä kiljuminen ja koirat iskivät yhteen. Huokaus, siinä taisivat mennä ensi yön yöunet... No, onneksi loppuosa ohjelmasta oli sitten ihan keskustelupainotteinen ja ihan asiallinen sellainen. Toivon totisesti, että tähän ihan järkyttävään eläinrääkkäykseen osalliset saavat kovimmat mahdolliset rangaistukset ja elinikäisen eläintenpitokiellon!