Maanantaina tempaistiin Pian kanssa tehokkaat tokotreenit Pirkkahallilla. Räntäsadekin taukosi juuri sopivasti treenien ajaksi.

Mitäs me nyt sitten tehtiinkään... Ensin taidettiin ottaa luoksetulon stoppeja kiertojen kautta. Muutama oli huono, mutta onneksi jokunen hyväkin. Maahanmenoja tein erikseen itse peruuttelemalla ja välillä pakoon juoksemalla. Ihan OK.

Ruutu oli aika hankalasti hahmotettavissa ja ensin Into ampuikin ties minne. Bongasi sitten ilmeisesti ruudunkin, mutta en antanut mennä, vaan otettiin uudestaan. Uusinnalla tosi hyvin. Sitten vielä tyhjään ruutuun ja aivan täydellinen paikka. Jes! Tämä alkaa taas sujumaan. Myös merkit olivat tänään hyviä ja nopeita.

Sitten se tunnari. Varoittelin Piaakin etukäteen, että voi olla vähän vaikeaa ja ei niin kaunista. Pyh. Into oli ihan super! Ensin otin taas pelkkää haistelua (ei siis omaa ollenkaan) ja Into teki tosi hyvin töitä, haisteli kaikki, vilkaisi välillä minuun ja jatkoi etsimistä, tästä sitten vapautin palkkaan. Ei yrittänytkään koskea vääriin. Sitten oma sekaan ja Into meni tsekkasi pari, osui omalle ja nosti nopeasti ja varmasti. Jes!!! Tätä ei tietenkään sitten enempää.

Merkkiä tehtiin taas pallon kanssa, nyt yritin olla vähän kriittisempi. Ensimmäisellä Into jäi ensin vähän vajaaksi ja sitten vasta korjauksella oikea paikka. Tästä vain suullinen kehu. Uusinnalla skarppasi ja teki hienon merkin. Muutkin aika hyviä (merkin edessä oleva pallo aiheuttaa banaania, mutta sen sallin).

Kaukojen ekaa vaihtoa (istumaan nousua) hinkattiin myös jonkin verran. Tämä on nyt mennyt jotenkin vähän vaikeaksi. Into nousee tahmeasti ja olemus on vähän kyyläilevä. Kokeilin sekä käsimerkillä että ilman, mutta ei varsinaista eroa. Toivottavasti on nyt vaan treenin puutetta.

Kivat ja varsin nopeat treenit, kiitos Pialle seurasta.

Sitten kävin pikaisesti kotona kääntymässä ja lähdin Svanten kanssa agitreeneihin. Alla taas vaihteeksi aikas pitkä tauko. Eka rata oli Svantelta tosi hyvä ja se tehtiinkin heti suorilta nollana läpi. Yhtä kepeille vientiä kokeiltiin kahdella eri tapaa, mutta molemmat onnistuivat hyvin. Toinen rata takkusikin sitten senkin edestä. Siinä oli heti alussa sellainen inha pyöritys, jotka on meille vaikeita. Nyt Svante vielä kääntyi tosi huonosti ja valui vaan kepeille. Kokeilin monellakin eri tapaa, mutta sitten Tommin vinkkaama pyöritys ja sitten vähän sylkkärinomainen heitto hypylle ja siitä kepeille osoittautui parhaaksi. Toinen tökstöks-kohta tuli, kun tultiin aan alla olevasta putkesta ja seuraava hyppy piti kiertää takaa. Tässä Svante ei lähtenyt ohjaukseeni (poispäinkäännös) ollenkaan mukaan, vaan hyppäsi vain kylmän viileästi hypyn suoraan. Olisin voinut tehdä tuohon valssinkin, mutta halusin nyt viedä alkuperäisen suunnitelman mukaan ja lopulta se sitten onnistuikin.

Kontaktit Svante teki tosi hyvin, kaikki olivat radalla. Ekalla radalla se jumittui pussiin pari kertaa, Svanten pussitekniikka on tosi huono, tekee sen liian pystyssä. Onneksi nykyisin kisoissa olevat pussit ovat melkein järjestäen sellaista kovahkoa muovia, niiden kanssa ei ole ongelmia. Jos pussi on ihan kangasta, niin se on Svantelle vähän vaikea.