Tänään kun tulin töistä kotiin, löysin täältä sisältä hämmästyksekseni Ansan lisäksi Elviksen. Elvishän noin normaalisti viettää päivänsä kellarin koirahuoneessa Oivan ja Svanten kanssa. Nyt oli portit kaadettu ja jotenkin se oli väliovenkin keplotellut auki. Oiva ja Svante olivat kyllä kiltisti siellä missä pitikin.

Hetken haukoin henkeäni miettien,että onko minkään fysiikan lakien mukaan mahdollista, että 70 cm korkea uros voisi astua alle 30 cm korkean nartun. Tulin kuitenkin rohkeasti siihen tulokseen, että ei voi. Etenkään, kun nartun juoksun alkamisesta tulee viikonloppuna kuluneeksi kolme viikkoa. Olenhan oikeassa, olenhan?!

Oman kivan lisämausteensa tähän kotiintuloon antoi eteiseen ilmestynyt pissalätäkkö. Lätäkön koosta, roiskeiden laajuudesta ja hajun voimakkuudesta päättelin sen olevan Elviksen tekosia. Lätäkkö oli vielä strategisesti kivassa paikassa keskellä kulkuväylää, eli pissaisia pieniä ja vähän isompiakin tassunjälkiä oli sitten koko kämpässä. Kiva. Tuli sitten mopattua lattiatkin. Kahdesti.

Lenkillä Elvis oli tosi vaisu. Kulki vaikean näköisesti häntää roikottaen. Mahtoiko Ansan kanssa riekkuminen (tai Ansan pakoilu) ollut liikaa tai sitten Elvis on kipeä ja siksi se on murtautunut pois kellarista. Elvishän on nyt aika houdini noin muutenkin, mutta stressitilanteissa, kipeänä tai muuten poikkeusolosuhteissa sen murtautumiskyvyt ja -halut nousevat ihan uusiin sfääreihin. Eli tiedä sitten, että mikä tässä on syy ja mikä seuraus.

Itselle tuli nyt illemmalla mieleen, että voisiko sillä kuitenkin olla jotain eturauhasvaivaa. Elviksellähän on ulostamisen kanssa aina välillä vähän vaikeuksia. Tai se ei oikein tunnu hahmottavan, että onko kakkahätä vai ei ja tuliko se kakka jo vai ei. Sen lisäksi, että paikan hakeminen ja kyykkiminen on hankalaa, saattaa se joskus kyykkiä varsin pitkäänkin ilman merkittävää tulosta tai sitten lähteä kävelemään, vaikka tarpeiden teko on vielä kesken. Toisaalta näitä samoja vaivoja oli jo silloin toukokuussa, kun viimeksi lääkärillä kävimme ja silloin eturauhanen oli ihan OK. Mutta ymmärtääkseni ja muistaakseni tämänkin tyyppiset ongelmat saattava liittyä eturauhaseen. Voi kun se osaisi puhua ja voisi kertoa, että sattuuko ja jos, niin mihin. Olisi niin paljon helpompi auttaa.