Tänään sunnuntaina oli ohjelmassa agikisat Salossa. Kolme starttia molemmille pojille, yksi hyppäri ja kaksi agirataa. Tuomarina kaikilla radoilla oli Henry Luomala, joka oli allekirjoittaneelle ihan uusi tuttavuus. Ratansa olivat vähän sellaisia kieroja. Itse en päässyt millään radalla tosi hyvään rytmiin ja aina linjat olivat paikoitellen vähän hankalia. Mutta ihan vietäviä ratoja, ei mitään supervaikeita.

Ensin oli hyppyrata. Svanten kanssa tehtiin sitä perussvantea, eli ei niin nopea, mutta aika varma nolla. Yhden hypyn ohi olin Tantsun työntää, mutta ei muita ongelmia. Inton hyppäri oli ihan katastrofi, karkasi heti alussa putkeen ja radan keskivaiheilla karkasi putkeen ja lopussa ei sitten mennyt putkeen, kun sinne olisi saanut mennä. Oli vähän sellainen ranteet auki -fiilis taas tuon jälkeen. Ei vaan tule mitään.

Ensimmäisellä agiradalla sain Svanten ohi aasta. Ihan samanlainen tilanne, kuin talvella Niihaman kisoissa. Juuri ennen aata sanoin vähän tiukemmin, että AA (=muistapa mitä siellä kontaktilla tehdään!) ja Svante tulee sitten ohi, kun ei saa mennä niin kuin haluaa, niin ei mene sitten ollenkaan. Loppuradasta vielä yksi rima, kun en oikein jaksanut liikkua alta pois. Into luikahti puomin kontaktilta vähän karkuun ja suunnittelemani jaakotus jäi kesken, joten Into kääntyi hypyn jälkeen ihan väärään suuntaan. Kävi putkella pyörähtämässä mutta ei (ihme!) mennyt putkeen. Sain sen sieltä vielä pelasteltua oikealle radalle, mutta aikaahan tuossa meni. Aan kontaktin se sitten loikkasi! Olin siitä niin järkyttynyt, etten osannut tehdä mitään ja niin mentiin rata loppuun. Svantelle siis 10 ja Intolle 5.

Viimeinen agirata oli helpompi. Svanten kanssa tässä ihan OK rata ja 0. Inton kanssa koko rata sellaista nykivää ja ei ollenkaan sujuvaa menoa. Kontaktit nyt ihan pysäyttäen. Selvittiin kuitenkin virheittä ja näin Intollekin siis piiiiitkästä aikaa 0. Ei kaunis, eikä nopea, mutta nolla.

Että sellainen kisapäivä. Parempaankin olisi eväitä ollut, mutta hyvä näinkin.