Viikonloppu oli varsin syksyinen ja kolea. Vaikea ajatella, että vain pari viikkoa sitten hikoiltiin hillittömässä helteessä. Nyt oli pakko vetää jo pitkää kalsaria jalkaan ja pipoa päähän. Syksy on tullut, ei voi mitään.

Lauantaina suuntasin Inton kanssa Huittisiin. Olin saanut tungettua meidät Elina Jänesniemen koulutukseen. Into oli varsin pätevä. Rataa tehtiin osissa ja päästiin Inton kanssa koko rata (31 estettä) loppuun asti. Tein taas vaan sitkeästi kaikkia meille vaikeita ohjauskia, mm. niistoja, koska ne toimivat Intolla hyvin. Itse en vielä osaa, mutta yritän kovasti oppia. Sain ohjeeksi lopettaa varmistelun ja ohjata rohkeasti. Into kyllä osaa, pitää vaan luottaa siihen. Kai se niin on, itsestäni se tuntuu vielä varsin raakileelta verrattuna Svanteen, mutta kaikki nyt eivät tietenkään voi olla svanteja. Tosi kivat treenit!

Sunnuntaina hytistiin ensin muutama tunti kouluratsastuskisoissa. Saiman suoritus ei mennyt ihan putkeen, kun poni päätti lopettaa liikkumisen sillä hetkellä, kun raippa jäi kyydistä pois. Mutta sitkeästi Saima yritti, muisti radan ja ratsasti ihan hyvät tiet. Ensi kerralla sitten paremmin!

Illalla sitten hytistiin tokotreeneissä. Into oli taas aika kiva! Aloitettiin paikallaoloilla. Istumisessa ei ongelmia. Makuuseen jäi hyvin, mutta kurkkasin piilosta, olikin nostanut pään ylös. Kävin huomauttamassa ja sitten oli ihan hyvin. Istumaan voisi nousta terävämmin.

Yksittäin otettiin idaria, jossa seuraaminen aivan karmeaa, mutta ei reagoinut liikkurin käskyihin ja teki oikeat asennot. Luoksetulossa ekalla yrittämällä vaaaaluuuuiii. Toisella vain vaaluuii. Loppuosakin ihan hyvällä vauhdilla. Ei tuosta luoksetulosta ikinä tulee hyvää, kunhan nyt jotenkin pysähtyisi.

Tunnaria otettiin tosi pitkästä aikaa. Haistelin ongelmia, mutta meni odotuksiin nähden varsin hyvin. Vähän nosti väärää, mutta malttoi kuitenkin haistella ja toi oikean. Ensimmäisellä lähetyksellä ruutuun Into kurvasi kohti idarin merkkejä, mutta korjasi sitten suunnan ja meni ruutuun ihan hyvälle paikalle, tosin sivusta. Onneksi koirani on blondi, eikä tajunnut ottaa ruudussa valmiina ollutta palkkaa, joten siirsin merkille ja lähetin uudelleen. Nyt hyvin ja siitä sitten se palkka. Kolmas tyhjään ruutuun myös hyvin. Otettiin loppukin, jossa tuli vähän huolimattomasti sivulle (saattoi ruohokin luistaa, kun tuli aika kovaa).

Ohjatussa ei ongelmia, merkkikin melko hyvä. Annoin hakea molemmat puolet. Tässä tuntuu onneksi epävarmuus kadonneen. Vauhtikin oli varsin oiva.

Pientä sähellystä, mutta kaikkiaan tosi kivat tokoilut. Inton asenne oli jopa aavistuksen raivokas ja se teki kaiken aikamoisella draivilla. Tykkäsin kovasti!