Kyllä kuulkaa voi uusien petien ostaminen koirille aktivoida niitä (ja kissaa päivätolkulla). Silloin heti alkuunsahan Elvis otti pedin/t omakseen ja nukkui onnellista Ruususen unta pitkin pituuttaan. Myös Svante viihtyi uusilla pedeillä heti alusta alkaen. Nämä kaksi yleensä makailivat vanhoillakin, mutta Oiva on aina ollut enempi sitä mieltä, että koiran paikka on lattialla, kovalla lattialla ja mieluiten vielä vetoisen oven edessä. Vaan nyt on Oivakin päättänyt siirtyä makailemaan pedeille, jota se ei ole tehnyt ikinä ennen.

Pedit ovat rinnakkain kaikki kolme ja nyt meillä käydäänkin sitten jatkuvaa piirileikkiä siitä, että kuka pääsee millekin pedille. Reunapaikat ovat suosituimpia ja toisinaan joku mallaa itsensä kahden patjan saumakohtaan, niin että muille ei jää kuin yksi paikka. Sitten vaan leikitään Jerusalemin suutaria ja kytätään; kun toinen menee juomaan tai muuten menettää asemansa niin äkkiä paikan valloitukseen.

Oman suolansa tähän piirileikkiin tuo Valma (kissa), joka sekin on tullut siihen tulokseen, että uudet pedit ovat oikein pehmeät ja mukavat. Eilen aamulla naureskelin, kun Valma makasi reunimmaisella paikalla ja Elvis meni sen viereen. Aikansa Valma katseli viirusilmin Elviksen tassua, joka _lähes melkein selvästi_ kävi Valman puolella, mutta sitten sen kärsivällisyys petti ja se hyökkäsi Elviksen tassun kimppuun ja hääti tunkeilijan pois. Koska paikka vapautui, katsoi Svante tilaisuutensa tulleen ja meni siihen. Sama kuvio toistui ja Valma ajoi Svanten pois! Tämä on jo ihme, sillä Svantea Valma vähän (erittäin vähän) kunnioittaa (toisin kuin muita koiria). Sitten Valma päätti, että siinä pedin vieressä lattialla oleva Oiva (ja Oivan takaosa) häiritsee myös rouvan kissanpäiviä ja kun pahaa-aavistamaton Oiva alkoi narskuttamaan takatassuaan hyökkäsi Valma sumeilematta sen päähän kiinni.

Valloitettuaan koko peti-rivistön (ympäristöineen) keskittyi Valma venyttelemään nautinnollisesti ja jahtaamaan häntäänsä, jota se ei ole saanut vieläkään hengiltä, yli viisitoista vuotta sotaa on jo kestänyt.