Tiistaina ei tokoiltu, mutta agiliidettiin. Into pääsi Riesuksi Riesun paikalle Mouhijävelle (kiitokset Siirille treenipaikasta) ja tämä sopi meille oikein hyvin, koska keskiviikon treenit on jätettävä väliin viikonlopun juhlavalmistelujen vuoksi. Ei jouduttu siis pitämään väliviikkoa agista. Josko se täysin hukassa oleva tuntumakin sieltä löytyisi...

Rata tuntui ihan kivalta ja kerrankin sellaiselta, että opin sen oikeastaan heti. Pari kohtaa oli sellaisia, että en oikein osannut arvioida, että miten ja minne ehdin, mm. persjättöä puomin alla olevalle putkelle en ajatellut edes kokeilla, näytti sellaiselta kohdalta, että siinä olisi aika potentiaalista murskata parit luut...

Alkuun tei ihmisnuolen, Into kääntyi sillä todella hyvin. Vitosella oli pakko leikata, tässäkin Into kääntyi hyvin, mutta itse tein taas leikkauksen vähän "yli", vähempikin riittää. Siitä sitten parin hyppyä, kepit ja pari hyppyä ja sitten se putki, jolle en ollut edes ajatellut tehdä sitä persjättöä. Vaan tein kuitenkin ja ehdin ihan hyvinkin. Into lähti lukitsemaan putkea niin kaukaa, että minulle jäi hyvin aikaa persjättöön. Siitä hypyn kautta puomille ja sitten pari peräkkäistä valssia, joissa Into sitten vähän valui pitkäksi, mutta oikein kuitenkin. Aa oli hyvä, mutta sitten sellaisessa ulkokulmassa Into kääntyi väärään suuntaan (radalle päin), todennäköisesti oma katse ja/tai rintamalinjakin oli ihan pielessä.

Hinkattiin sitten niitä puomin jälkeisiä valsseja ja Marko sanoi, että siihen voisi tehdä vastakäännöksen. Minä en vaan saanut sitä tehtyä oikein, en käsitä, että mikä ihmeen jumi tuli. Olin jotenkin ihan tosi hukassa. Tyydyin sitten vain valssailemaan, mutta kun ajoitin ja sijoitin valssin paremmin, oli käännöskin heti tiukempi.

Toisella kierroksella sai sitten tehdä niin pitkälle kuin vitosella pääsee. Nyt tein sen alun leikkauksen paremmin ja Into kääntyi taas tosi hyvin. Sitten mentiinkin aika pitkä pätkä ihan kunnialla, mutta sitten unohduin käkkimään juuri sen ulkokulman jälkeisessä valssissa ja jäin kuin täi tervaan kun Into lähti hyppysuoralle ja en sitten saanut sitä enää kiinni enkä vetoon mukaan poispäinkäännökseen, vaan hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Se taisi olla este 25, missä virhe tuli, eli kolme estettä olisi vielä ollut jäljellä.

Into oli tosi kivan tuntuinen, erittäin kuulolla ja pätevä. Kontaktit olivat Intoksi melkeinpä nopeat (viimeiseltä aalta kyllä vähän karkasi) ja muutenkin sen kanssa oli jotenkin helppo mennä. Itse olin sitten taas pihalla senkin edestä. Huomaa, että ollaan tehty agia tosi vähän, kun takkuilen ihan perusohjaustenkin kanssa ja teen niitä vanhoja perusvirheitä koko ajan.

Olisin tosi mielelläni startannut agissa vielä ennen SM-kisoja, mutta en vaan saanut mitään kisoja mahtumaan aikatauluun, joten näillä mennään. Tokon SM-kisat ovat kuitenkin ne meille tärkeämmät arvokisat, eli kompromisseja on pakko tehdä, kun molemmat arvokisat ovat näin lähekkäin toisiaan (peräkkäisinä viikonloppuina) ja meidän tapauksessa kompromissi on se, että keskitytään tokoon ja agi menee siinä sitten sivussa.

Loppuviikko meneekin nyt sitten yo-juhlavalmisteluissa ja treenikentille palataan sunnuntaina (jos ollaan vielä täysissä sielun ja ruumiin voimissa juhlien jälkeen).