Lauantaina ajeltiin Inton kanssa Haminaan tokon karsintakisaan. Pitkä päivä, aamulla lähdin ennen kahdeksaa ja kotona olin illalla seitsemän jälkeen. Hullun hommaa.

Kisapaikka oli hyvä, tilava ja rauhallinen maneesi. Kehä meni nopeasti ja seuraava liike alkoi oikeastaa aina siitä mihin edellinen päättyi. Turhia siirtymisiä ja odotteluja ei siis tullut. Tuomarina oli Tommi Varis, jolla oli kohtuullisen tiukka linja. Hyviin pisteisiin piti tehdä ihan oikeasti hyvä suoritus. Intolle oli osunut arvonnassa viimeisen lähtijän paikka. Tosin yksi juoksuinen suoritti sitten vielä meidän jälkeemme.

Aloitettiin normaalisti paikallaoloilla. Itse sössin istumisesta pisteen jättämällä Inton vähän vinoon. Into oli istunut ihan hievahtamatta. Makuuseen Into laitettiin viimeisenä ja nostettiin istumaan ensimmäisenä. Näissä ei ongelmia ja paikallamakuusta kymppi.

Yksittäisliikkeet aloitettiin kaukoilla, minkä arvelin olevan meille iha hyvä. Tosin ne tehtiin niin, että katsomo oli Inton selän takana. Itse olin jo etukäteen päättänyt, että autan Intoa ja annoinkin käsimerkit ylipitkinä ja pienellä viiveellä. Into teki kaikki vaihdot, mutta liikkui hiukan eteenpäin. Lisäksi rokotettiin niistä minun käsimerkeistäni ja näin saimme kaukoista kutosen. Olin kuitenkin tyytyväine, että Into pystyi niinkin hyvin tekemään. Vaihdot olivat ihan hyviä ja teräviä, eikä se mennyt sellaisen ahdistuneen näköiseksi ollenkaan.

Toisena liikkeenä oli idari. Tässä taas minä aiheutin meille pistemenetyksen. Liikkuri kysyi, että onko kysyttävää, minä heilautin päätäni. Sitten liikkuri sanoi, että liike alkaa ja minä lähdin sillä liikkeelle. Otin askeleen takaisin ja lähdin sitten uudelleen oikealla käskyllä. Ensimmäinen asento tuntui tulevan tosi nopeasti, etenkin tuon alun sähläämisen jälkeen. Silti Into teki istumisen tosi hyvin, seisominenkin oli ilmeisesti OK ja maahan tuntui putoavan ihan normaalisti. Tästä ysi ja jos oikein ymmärsin, niin pistemenetys minulle siitä alun säheltämisestä.

Seuraavaksi sitten tunnari. Tämän Into teki oikein hienosti. Kerran mielestäni palautuksessa pyöräytti kapulaa, mutta kymppi kuitenkin saatiin.

Sitten ruutu. Merkki ihan OK, samoin ruutuun, mutta sitten Into ennakoi maahanmenon ruudussa. Seuraamiseen tulossakin pieni Intolle erittäin epätyypillinen pomppu. Tästä siis vain kasi ja nämä menetykset menevät kyllä Inton piikkiin...

Seuraamisessa en tahtonut saada omaa kävelyrytmiä oikein kohdilleen. Pohja oli ihan hyvä, mutta vähän sellainen muhkurainen ja jalat aina välillä muljahtelivat niissä urissa. Juoksun tein jostain syystä paljon hitaammin kuin normaalisti, siinä tuli sitten (taas!) yksi pomppukin. Into teki kyllä ihan hyvin töitä ja piti paikkansakin ihan kivasti. Seuraamisesta saatiin ysi.

Luoksetuloon Into lähti taas vähän ehkä turhan kovaa. Teki kuitenkin ainakin sieltä edestä katsoen ihan hyvät stopit. Edessä jäi vähän turhan kauas ja sitten perusasennossakin oli ehkä inansa edessä. Käsittääkseni se yksi piste menetettiin juuri näiden loppuhäröilyjen takia (siis yhdeksän).

Hyppynouto oli hyvä,  luulisin että piste lähti liian tiiviistä luovutusasennosta. Tämä on meille niin hankala. Into tekee hyppynoudon aika vauhdilla ja paluuhyppy on niin iso, että sillä meinaa jarrutusmatka loppua ja ajautuu osittain siksikin aina vähän turhan lähelle. Mutta ysi siis tästäkin.

Ohjattu oli viimeisenä. Meille arpa heitti oikean. Liikkuri laittoi kapulat niin, että laipat olivat kohti koiraa. Näkyivät siis aika huonosti. Lisäksi aurinkokin paistoi ja teki vaaleampia läikkiä pohjaan. Into teki Intoksi oikein hyvän merkin. Lähti hienosti oikealle, ei ilmeisesti nähnyt kapulaa, kun kaarsi vähän liikaakin oikealle ja sieltä sitten kapulalle. Tässäkin luovutus ilmeisesti liian tiivis. Irrotuskin vähän tahmea, mutta irrotti toki kun vähän mulkaisin. Kuvittelisin, että menetykset tulivat tuosta kaarroksesta oikealle ja liian tiiviistä luovutusasennosta, 8,5.

Yhteensä saatiin 275,5 pistettä ja ykköstulos. Sijoitus oli kahdeksas. Ihan OK. Vieläkään ei saatu sitä oikein hyvää kisaa ja onnistumista, mutta suunta on koko ajan ylöspäin. Ehkä sitten ensi vuoden karsinnoissa jo onnistutaankin ;) Kaukoissa on vielä työmaata ja nyt sitten pitää miettiä, että mitä tehdä noiden luovutusasentojen suhteen. Intohan tulee kyllä hyvin lähelle, mutta ei se minuun koske. Itse tykkään, että se tulee tiiviisti ja lähelle, enkä siksi haluaisi alkaa siirtämään sitä taaemmaksi. Toisaalta taas siitä lähtee ihan turhia pisteitä kaikissa noudoissa. Työtä siis piisaa jatkossakin :)