Keskiviikkona minulla oli vetovuoro valmennusryhmän agitreeneissä, joten Intolle tuli agista välipäivä. Tokoilemaan ehdittiinkin ihan hyvin, kun olin jo ajoissa hakemassa Saaraa tennistunnilta ja käytin tyhjän pysäköintialueen hyväkseni. Alusta oli liukas, mutta ei niin paha kuin olisi saattanut olla. Toki vähän täytyi miettiä, että mitä tekee ja miten.

Aloitettiin seuraamisella. Tein aika pitkän pätkän ja yritin saada juoksussa pomppimista esiin. Ei pomppinut ei. Käännösten tekeminen etenkin juoksussa oli ohjaajalle vähän hankalaa, mutta niitäkin tehtiin. Jossain vaiheessa paikka meinasi valahtaa vähän eteen, mutta huomautuksen jälkeen Into skarppasi taas hienosti. Pitää nyt vaan tehdä tuota juoksuakin paljon ja yrittää "arkipäiväistää" se niin, ettei sitten tee kisoissakaan mieli pomppia.

Kaukoja aika pitkältä matkalta. Seiso-istu -vaihdossa Into ei työskennellyt kunnolla, sitä erikseen lähempää. Muuten ihan OK. Edelleen se ahdistus pukkaa pintaan jossain vaiheessa ja mietinkin, että pitäisikö tehdä treeneissä paljon vähän ylipitkiä sarjoja, niin se kisojen kuusi vaihtoa tuntuisi sitten helpommalta. Nythän on tehty tosi paljon ihan vaan muutamaa vaihtoa.

Ruudun kanssa oli vähän haasteita, kun kova tuuli vei koko ruudun muutamaan otteeseen. Kun otin nauhat pois ja sijoitin ruudun ihan sellaisen ison penkan viereen, sain sen pysymään jotenkin paikallaan. Tosin meidän normaalia ruutupalkkaa (vinkuvaa karvalelua) ei voitu käyttää valmiina ruudussa, kun lähti heti tuulen mukaan. Ensimmäisellä kerralla ruudussa oli siis palkka valmiina, toisella tyhjään ja Into jäi vähän liian eteen. En odottanut, että korjaa vaan kävin viemässä oikealle paikalle. Sitten uudestaan ja nyt oli hyvä paikka. Sitten juoksutin jonkun kerran edestakaisin ruutu-merkki -väliä niin, että itse olin noin puolessa välissä. Tässä kerran jäi vähän liian eteen, mutta korjasi nopeasti, pääasiallisesti paikka ruudussa oli hyvä. Sitten yksi vielä ihan normaalisti merkin kautta niin, että palkka oli taas valmiina ruudussa. Tämä luonnollisesti hyvin.

Idariin en edes yrittänyt merkkejä viritellä, tuuli olisi vienyt mennessään. Tehtiin ilman merkkejä. Ensin sama järjestys kuin Pornaisissa eli istu-maa-seiso ja sitten toinen kerta istu-seiso-maa. Molemmissa oikeat asennot. Tämä liike vaatii meiltä molemmilta ihan äärimmäistä keskittymistä; Inton pitää kuunnella mitä sanotaan ja minun pitää osata sanoa asiat oikein. Aika vaikeaa aina välillä.

Sitten ohjattu. Tässä yritin ensin heitellä kapulat paikoilleen, mutta tuuli tempoi ne mihin sattuu, joten vein. Siinäkin yksi puuska työnsi koko riviä metrin pari vasemmalle jossain välissä, mutta ei annetta sen häiritä. Ensin oikea ja taas keskikapulalle. Pysäytin ja sain käännettyä. Sitten uudelleen ja taas sama juttu. Nyt en antanut mennä hakemaan vaan huomautin ja otin uudestaan merkille ja siitä oikealle, tällä kertaa onnistui. Sitten taas alusta niin, että vein kapulat ja oikein erikseen heiluttelin ja hetsailin keskikapulaa. Siitä huolimatta Into pystyi ongelmitta hakemaan oikean. Tästä vauhtipalkka. Sitten annoin hakea vasemmankin, siinä ei ongelmia ja vauhtipalkka siitäkin. Erikseen sitten vielä vinoja heittoja ja nyt en antanut mahdollisuutta korjata, vaan jos tuli vinoon otin vaan kapulan pois ja heitin uudestaan. Into alkoi selvästi skarpata ja tulikin lopulta molemmista suunnista oikein ajatuksella ihan suoraan.

Luoksetuloa en täydeltä matkalta saati stoppeja viitsinyt tuolla alustalla ottaa. Tehtiin erikseen loppupätkää ja sitten vielä sivullesiirtymisiä. Näissä yritti ensin taas vähän laiskotella, mutta teki kyllä sitten ihan hyvin, kun huomasi, että velttoilu ei kelpaa.

Kivat treenit ja ehdittiin tekemään hyvin kaikkea. Vähän liukkaus ja tuuli haittasivat, mutta vuodenaika on mikä on, eli näillä se on mentävä. Ulkona on vähän huonoissakin olosuhteissa kuitenkin niin paljon mukavampi treenata kuin hallissa, kun on tilaa tehdä.