Lähes kahden viikon joululoma on nyt sitten takana ja täällä sitä kökitään taas töissä. Plääh. Svanten lomailu päättyi jo eilen agilitytreenien merkeissä. Treenien alku ei mennyt ihan suunnitellusti, sillä saavuimme paikalle vähän myöhässä, kun pitikin viime tipassa koukata Hervannan kautta ja hakea yllättävistä logistiikkaongelmista kärsineet Anu ja Tuittu kyytiin. Eurotallilla oltiin sitten juuri ja juuri ajoissa, joten alkuverkat jäivät aika vähiin ja ajatuksena oli antaa koirien juoksennella irti rataa rakennettaessa. Tämäkään ei onnistunut ihan suunnitellusti, kun maneesiin sisään astuessa sain Svanten ja Inton niskaan pari koiraa. Tai Inton lähinnä, kun Svanten sain vedettyä jalkojeni väliin ja pidettyä siellä ja Into-raasu joutui sitten vähän eturintamaan. No, vahingoitta selvittiin, mutta aika kireällä mielellä treenejä sitten aloittelin.

Onneksi itse agility meni ihan hyvin. Teimme kaksi pätkää, joista ensimmäisen Svante teki kerrasta puhtaasti. Alkua otin sitten vielä pari kertaa uudelleen, mutta muuten ihan OK. Toisella radalla lopun hyppyhässäkkää hierottiin pariin kertaan, muuten sekin oikein hyvin. Kontakteista radalla oli aa ja keinu. Aalla oli taas palkka alhaalla ja se meni oikein hyvin. Kepeille mentiin ensin kovaa ja ihan suoraan ja toisella kerralla melko haastavasta avokulmasta. Nämäkin Svante selvitti hienosti.

Intokin pääsi sitten lopuksi pikaisesti maneesiin kurvailemaan. Ovelle tullessa se vähän oli häntä pystyssä, että josko sieltä taas joku tulee ylle, mutta kun sisälle päästiin ja alettiin hommiin, unohtuivat muut koirat täysin. Otin sen kanssa vaan minihyppyjä ja putkea ilman sen kummempia ajatuksia, kunhan pääsi hömpöttelemään.