Keskiviikon aktiivinen treenipäivä jatkui illalla agilitytreeneillä. Meillä olikin agitreeneistä parin viikon tauko, kun onnistuin pääkallokeleillä jotenkin venäyttämään nivuseni ja se vaivasi viime viikolla sen verran, että en uskaltanut agiytreeneihin lähteä. Edelleen jalka on vähän kipeä, mutta päätin kuitenkin kokeilla, että miten se kestää juoksemista.

Kestihän se. Vähän sitä tuli varottua, mutta ihan hyvin pystyin juoksemaan. Anu veti treenit ja teemana oli rata. Meitä oli vain kolme, joten ehdittiin treenaamaan ihan kunnolla. Tehtiin kaksi erillistä rataa, ensimmäisellä oli 20 estettä ja jälkimmäisellä yksi enemmän.

Into kulki ihan kivasti. Mitään ihan tosi isoja ongelmia ei ollut. Ekan radan alku ulkokautta päällejuoksuna onnistui kerran, mutta sitten Into aina tunki sitkeästi ohi aasta, joten vaihdoin takaisin alkuperäiseen suunnitelmaani, eli pakkovalssiin. Ilmeisesti sillä päällejuoksulla linja aukesi sen verran, että koira lähti havittelemaan kauempana sillä suunnalla olleelle keinulle. Joku juttu siinä täytyi olla, koska Spotilla oli vähän samaa ongelmaa.

Toinen hankala kohta oli puomin alta menevä putki, josta koiran piti mennä renkaalle. Into ei hiukan yllättäen hakenut aika suoralla linjalla olevaa rengasta ollenkaan, vaan tuli vain ohi. Hitusen tiukemmalla ohjauksella sain sen sitten kyllä renkaalle, mutta en ollut osannut odottaa ongelmia tuohon kohtaan.

Toisella radalla tultiin putkesta pituudelle tosi tiukalla kulmalla. Käytännössä putken suu näytti keskelle pituuden sivua. Vekkaamalla onnistui kyllä, mutta sai kyllä tehdä töitä aika tavalla. Lisäksi siinä jäi niin paljon jälkeen, että jatko meni vähän toivotaa toivotaa -linjalle. Sitten kokeilin valssilla. Ensin Into hyppäsi pituuden sivusta, mutta sitten kun törkkäsin yliselkeästi sinne pituuden taakse, onnistui ihan hyvin. Paras oli kuitenkin vastakäännös pituudelle. Sillä sain Inton kääntymään riittävästi ja ehdin ihan hyvin jatkoonkin.

Kontaktit olivat radalla kaikki. Kerran Into taisi tulla aan läpi ja jonkun kerran jouduin puomilla "valuttelemaan". Pääsääntöisesti kuitenkin ihan OK.

Kiva oli päästä pitkästä aikaa agiliitelemäänkin. Huomaa hyvin, että agi on ollut viime viikkoina vähän vähemmällä ja oma tuntumakin kateissa. Kyllä se sieltä taas löytyy, kun päästään säännöllisemmin treenaamaan.