Tänään oli vuorossa TSAUn kisat Viskin kanssa, ohjelmassa kaksi agilityrataa.

Ensimmäinen rata oli varsin helpon oloinen, rataantutustumisessa mietin eniten puomia edeltävää kolmen hypyn kuviota (valssaten vai takaaleikaten) ja sitten puomilta kepeille vientiä. Hyppykuvioon päädyin tekemään sen valssin ja se onnistuikin hyvin, puomin jälkeen valssasin myös ajatuksena heittää Viski siitä kepeille ja saada sille näin mahdollisimman suora linja. Viski kuitenkin oikaisi vähän ja itse en ehtinyt tilannetta korjaamaan, joten Viski ampui jonnekin triljoonanteen väliin ja kun korjaustenkin kanssa sählättiin, tuli tulokseksi 15, jotka kaikki siis kepeiltä. Muuten rata tuntui ihan älyttömän hyvältä ja vaivattomalta.

Toinen rata oli profiililtaan varsin erilainen ja jonkin verran hankalampi. Siinä taas etukäteen pelkäsin eniten kepeille vientiä (suoraan putkesta), keppien jälkeistä suoraa putkea, joka meni puomin ali (itse siis joutui vähän kiertämään) ja sen putken jälkeistä suoraa edessä olevaa hyppyä (saanko Viskin irtoamaan sinne?). Kepit nyt upeasti, otin Viskin "käteen" putkelta, lähetin, oikaisin selän ja odotin ja tadam, sinne sujahti hienosti ja oikein sisään. Putkesta Viski ampui hyvin suoraan sinne hypylle, josta kääntyi hyvin putkeen. Putkelta puomille taas vain lähetin (etten vain vedä sinne puomin alla olevaan putkeen) ja sitten kiireesti perään. Kontaktille Viski pysähtyi hienosti, itse liikuin jonkin verran sivusuunnassa, että sain etumatkaa pussille ja näin työnnettyä Viskin pussin jälkeiselle hypylle. Siellä olikin edessä sitten pieni hyppyhässäkkä, jossa Viski kertaalleen meinasi valua väärälle hypylle, mutta saimme tilanteen pelastettua. Sitten loppusuoralle, jossa valitsin juoksemisen ulkokautta, Viski hiukan pyörähti ennen aata, mutta muuten hyvin ja näin olimme nollalla maalissa. Bonuksena napsahti sitten vielä luokkavoittokin. Vähän tuollainen räkänolla, vaikkei siinä varsinaisia vaaranpaikkoja ollutkaan. Eka rata oli keppejä lukuunottamatta kuitenkin kokonaisuutena parempi, mutta onneksi tässä lajissa ei jaeta tyylipisteitä, tulos ratkaisee :).

Voisi sanoa, että vihdoinkin se nolla tuli, ehdittiin sitä jo vähän odottelemaan. Pohjallahan Viskillä on jo Pian kanssa tehtynä yksi nolla, eli yksi vielä ja sitten kakkosiin. Toivottavasti se viimeinen saadaan edes vähän tätä nopeammin. Meno ainakin tuntuu jatkuvasti paremmalta ja helpommalta ja yhteinen sävel löytyy koko ajan paremmin ja paremmin, eli lupaavalta vaikuttaa. Viskin kanssa on vaan niin hieno mennä, ei ehkä aina ihan helppoa, mutta hienoa silti.

Ihan hyvä kisapäivä siis. Noin muuten reissu menikin taas kategoriaan blondes on the road (hei apua, missä mun puhelin on?!),  kiitokset taas Pialle matkaseurasta :D