Tosi hyvä siihen asti vol. triljoona, eli tokon maajoukkuekarsinta Kuopiossa.

Kyllähän siinä taas kerran tuli miettineeksi, että onko tässä ihan oikeasti mitään järkeä, kun kampesi itseään ylös sängystä aamuviideltä lauantaiaamuna. Tai kun tempoi umpijäässä olevaa auton takaluukkua auki samaisen aamuna kuudelta.

No, peräluukkukin aukesi lopulta, joten Into saatiin oikealle osastolle kyytiin ja ajomatka Kuopioon saattoi alkaa. Aikataulu meni tuon takaluukkuepisodin kanssa vähän tiukaksi, mutta väljästi nopeusrajoituksiin suhtautuen olin paikalla ihan ajoissa. Ajokelikin oli ihan kohtuullinen viimeisiä kymmeniä kilometrejä lukuunottamatta, jolloin pöllyävä irtolumi vähän haittasi näkyvyyttä.

Musti & Mirri -halli Kuopiossa osoittautui oikein kivaksi kisapaikaksi. Siellä oli lämmin ja alustakin oli ihan hyvä. Tilaa oli kivasti, joskin keskellä kenttää oleva paksu pylväs vähän rajoittaa tilan käyttöä.

Koe vedettiin läpi ihan perinteisessä järjestyksessä. Ensin paikallaolot ja sitten yksittäisliikkeet normaalissa järjestyksessä niin, että ensin ruutuun asti ja sitten loput. Intolle oli arvonnassa osunut numero 11.

Paikallaistumisessa Into oli kuulemma aavistuksen liikuttanut toista etujalkaa, 9,5.

Makuu erinomainen, meni hyvin maahan ja nousi ripeästi ylös, 10.

Ennen yksittäisliikkeitä virittelin vähän Intoa ottamalla mm. jääviä ja Into ei vaan pystynyt seisomaan. Istui joka kerta. En saanut sitä millään jäämään neljälle jalalle. En siis millään. Rennoin mielin kehään siis.

Seuraamiskaavio oli piiiiiiiitkä ja tyyyyyylsä. Siinä tuli ihan aluksi sivuaskeleet ja peruutus ja sitten tehtiin pitkä ja yksitotinen kaavio läpi kaikissa kolmessa askellajissa. Lopussa sitten vielä parit käännökset paikalla. Ensimmäiset sata metriä seuraamisessa mietin vain, että nyt Into ei tee seisomista idarissa. Se ei tee seisomista idarissa. Sitten läimäisin itseäni henkisesti poskelle ja käskin ryhdistäytyä ja keskittyä siihen, mitä olen tekemässä; seuraamiseen. Normaali kävely meni ihan OK. Hitaassa Into vähän tunki eteen ja yhdellä suoralla sen keskittyminen jotenkin häiriintyi. Juoksussa tuli yhdessä oikeaan käännöksessä pieni hyppy (ohjaajan moka, tein käännöksen väärin), muuten juoksu tuntui oikein hyvältä. Lopun paikallakäännöksissä yksi vino perusasento, pisteitä 8,5.

Sitten se idari. Ja mitä tekee Into. No kaikki asennot oikein. 10. On se ihme otus.

Luoksetulo Inton luoksetuloksia ihan OK. Matka tuntui aika pitkältä ja etenkin ekan pysähdyksen merkin hahmottaminen oli minulle tosi vaikeaa. Seisominen kohtuullisesti, maahan hyvin. Vauhti ihan OK loppuun asti ja sivullekin ihan hyvin. Pisteitä 9.

Ruutu oli hyvä. Hyvällä vauhdilla ruutuun (tässä koira meni hetkeksi sen pylvään taakse piiloon, vaikka se oli tosi pieni hetki, tuntui se silti vähän oudolta ja ruutu tuntuikin sitten tulevan tosi äkkiä kun koiran sai taas silmiinsä), pysähdys ja maahan hyvin. Seuraamiseenkin tuli nyt tosi kivasti, eikä edistänyt yhtään. 10.

Sitten pieni tauko.

Toinen osio alkoi ohjatulla. Meille arvonnassa vasen. Merkki Inton ohjatun merkiksi ihan OK. Nouto asiallinen, luovutus suora, sivulle sen sijaan jäi vajaaksi, 9,5.

Hyppynoudossa ei mitään ongelmia. Heitin kapulan aika pitkälle, kun tuntui pomppivan alustalla aika voimakkaasti. Pitkästä heitosta huolimatta Into sai koottua itsensä hypyn jälkeen ja tuli ihan korrektisti eteen. Nyt sivullekin hyvin, 10.

Tunnarissa kapulat kellon muodossa, oma puolen päivän hujakoilla. Into meni kapuloille niin, että käytännössä seisoi oman päällä. Haisteli sitä alareunaa moneen kertaan edestakaisin ja oli jo vähän hätääntyneen oloinen. Melkein otti oman viereisen, mutta sitten tajusi siirtyä ja löysi oman. Palautus ravilla. Tästä sitte vain 7,5. Hyvää oli, että ei mennyt paniikkin, vaikka ei heti löytänyt omaa, vaan malttoi haistella. Vielä joku aika sitten olisi napannut väärän ja tuonut sen.

Viimeisenä sitten kaukot. Järjestys seiso-istu-maa-istu-seiso-maa. Omasta mielestäni Into teki ihan hyvät kaukot (siis meidän mittapuulla). Pisteitä saimme kuitenkin vain 6,5. Ajattelin ensin, että minulta jäi sieltä kaukaa (laskin 24 askelta, ennen kuin liikkuri pysäytti, normaalisti kisoissa on 17-18) joku virhe huomaamatta, mutta ilmeisesti osasyy huonoihin pisteisiin oli siinä, että Into tekee kaukot sekatekniikalla. Monet muutkin samalla tapaa tekevät saivat nimittäin varsin huonoja pisteitä. Joka tapauksessa nyt paljon paremmat, kuin Lempäälässä. Kaukan virheettömästä suorituksesta, mutta suunta on ihan hyvä.

Kahta viimeistä liikettä lukuunottamatta siis tosi hyvä tahti. Näilläkin saatiin kasaan 287 pistettä ja sijoitumme sitten lopulta neljänsiksi. Karsinnan voittivat Leena ja Dina. Tarja ja Veli Zici olivat toisia ja Christa ja Kaaos kolmansia, onnea!

Kotimatkalla olikin sitten vähän huonompi sää kuin mennessä. No, nyt ei ollut onneksi aikataulupaineita, eli sain ajella ihan rauhassa ja pääsin turvallisesti perille. Olipahan taas aika rankka reissu, kaikkineen meni viisitoista tuntia.