Oiva kävi eilen suuremontissa. Isoja hampaita (P4) poistettiin kaksi, molemmat olivat kuluneet ihan  ytimeen asti. Lisäksi edestä poistettiin parin katkenneen hampaan juuret. Hampaista ei kuitenkaan ollut levinnyt tulehdusta laajemmalle, mikä on tietenkin hyvä, mutta toisaalta huono. Levinnyt tulehdus kun olisi saattanut selittää nenän tukkoisuuden ja läähätyksen. Mutta näin ei ollut.

Myös nenää tähystettiin sen verran, mitä pystyy, mutta siellä ei näkynyt mitään erikoista. Oikeanpuoleisessa sieraimessa, joka on se tukkoisempi, oli limaa/räkää jonkin verran enemmän. Mutta mitään ei varsinaisesti löytynyt tähystämällä eikä näkynyt leukojen röntgenkuvissakaan.

Oiva oli oikein reipas potilas, häntä heilui viimeiseksi ennen nukahtamista ja ensimmäiseksi herätessä. Lyhyt matka klinikalta autolle ei meinannut onnistua millään, mutta kotona Oiva sitten kävi jo pissallakin. Sitten se nukkui muutaman tunnin ihan rauhassa ja oli myöhemmin illalla jo ihan kunnossa.

Hampaat on nyt siis hoidettu, mutta edelleenkään emme tiedä, että miksi Oiva läähättelee ja mikä siellä nenässä on tukkeena.

Eläinlääkärissä meni aika pitkään, eli Svanten agitreenit jäivät eilen väliin. Into pääsi kotipihassa vähän ottamaan tokoa, ihan pieni pätkä seuraamista, pari tunnaria (hyvin ja rauhallisesti) ja vähän luoksetulon stoppeja kiertojen kautta.