Eilen (tai toissapäivänä, kun kelloa katsoo) oltiin pitkästä aikaa treenaamassa agilitya Eteläpuistossa. Kentän pohja on edelleen surkea (kivikova, jossa irtosoraa päällä) ja lasinsiruja löytyy. Pari radanpätkää kuitenkin tehtiin. Svante oli ihan kivan tuntuinen ja saatiin ihan hyvät radat aikaiseksi, jos toki välillä sählättiinkin. Näillä nyt sitten mennään karsintoihin (joihin sitten kuitenkin ilmoittauduin, vaikka olin jo melkein päättänyt jättää väliin) viikonloppuna.

Tänään (tai eilen, kun taas katsoo kelloa) oltiin tokokisoissa Salossa. Ei saatu edes tulosta, pisteitä taisi tulla 180 jotain. Paljon sähläämistä ja Svante oli aika kierroksilla. Toki jotain hyvääkin.

Paikallaistumisesta 10 (jippii!). Suorituksen arvoa nostaa se, että EVL-koirakoita oli kolme ja Svante oli arvottu numerolle kaksi, olimme siis keskellä. Molemmat muut koirat menivät istumisessa maahan. Silti Svante istui ja kuulemma hievahtamatta. Makuukin oli hyvä, mutta siinä lähti piste hitaasta maahamenosta.

Seuraaminen oli tosi levotonta ja nojaavaa. Juoksussa hyppi ja härkki hihoja. Siitä pisteitä vain kuusi. Idarissa istuminen taas tekemättä (lähti seisomisesta huonosti seuraamaan ja kontakti oli huono). Ilmeisesti jotain muutakin häikkää oli, kun tästäkin muistaakseni pisteitä vain kuusi.

Luoksetulossa jouduin antamaan kaksi maahan-käskyä, liike itsessään ihan hyvä. Tuomarille sattui joku kämmi, kun antoi meille tuosta ysin. Unohti vissiin sen toisen käskyn. Luoksetulo oli kuitenkin (tiukahkonkin) tuomarin mielestä hyvä.

Ruutu, tuo tuttu murheenkryynimme meni nollille, MUTTA Svante meni ruutuun, yksin käskyin ja suoraan. Olin vähän hidas pysäytyskäskyn kanssa ja Svante ehti ruudun takareunaan ja käskyn kuultuaan käännähti niin, että seisoi aika lähellä vasemman takakulman merkkiä. Olin katsovinani, että on kuitenkin ruudussa ja käskin siitä maahan. Etutassut olivat sitten reunan päällä/väärällä puolella, joten nollille meni. Mutta supertyytyväinen olen siihen, että meni ruutuun suoraan ja lujaa.

Ohjatussa meni tällä kertaa merkille ja kääntyi siitä ihan oikealle kapulalle, mutta teki sellaisen silmukan ja kurvasi keskimmäiselle. Tästä on nyt tullut ihan oikeasti ongelma, en vaan oikein hokaa, että miksi. Tämäkin siis nollille.

Hyppynoudossa varasti sivulletulon ja olisi kait voinut olla nopeampikin, pisteitä en nyt muista.

Tunnari oli kaikille koirille vaikea. Kenttä oli sellaista kulottunutta nurmea ja kapulat upposivat sinne ja näkyivät tosi huonosti. Svantekin meni ensin ohi kapuloista, mutta löysi ne sitten ja ilokseni muisti vielä siinä vaiheessa, että mitä oli tekemässä. Pureskeli vähän (ei niin pahasti kuin viime kokeessa), pisteitä vissiin seitsemän.

Kaukoissa kävi taas tuttu työtapaturma, eli Svante oli tekemässä jotain muuta liikettä kuin kauko-ohjausta. Kun käskin seisomaan ikään kuin rynnisti eteenpäin ja sitten vasta tajusi, että mikä liike oli kyseessä. Muut asennonvaihdot hyviä (tuomarin mukaan ei liikkunut yhtään) ja pisteitä viisi (se eka loikka toi niin pahasti eteenpäin).

Vaikka tulos jäin heikoksi, oli suorituksissa siis paljon hyvääkin.Tuohon ohjattuun pitää nyt paneutua (vaikka sitä on kyllä  jo tehtykin) ja seuraaminen pitää ottaa työn alle. Tällä hetkellä Svante käy seuraamisessa jostain syystä aivan älyttömillä kierroksilla ja ongelma tuntuu vain pahenevan koko ajan. Treenatessa on ihan OK, mutta kisoissa jostain syystä nostaa itsensä hirveäksi hyrräksi. Pitää vähän enemmän treenata seuraamista, josko se siitä sitten arkipäiväistyisi.

Nyt ei ole kokeita tiedossa, pariin elokuun kokeeseen meitä yritin, mutta emme mahtuneet mukaan. Ihan hyvä näin, saadaan vähän treenailla välillä.