Maanantaina agiliidettiin taas Viskin kanssa. Olin itse tosi huono.

Tommi oli väkertänyt taas ahtaat ja vaikeat radat. Se ei ehkä ihan oikeasti ole sitä, mitä Viskin kanssa kannattaisi tehdä. Sitten kun itsellä vielä menee hermot, kun mikään ei onnistu, on katastrofin ainekset ilmassa.

Ekan radan alkua en vaan saanut menemään, siinä oli kaksi hyppyä melkein rinnakkain ja siihen piti tehdä välistäveto, kolmas este oli putki, joka oli suoraan tyrkyllä ja Viski ampui joka kerta ensimmäisen hypyn hypättyään sinne putkeen. En vaan saanut sitä mitenkään hyppäämään sitä toista hyppyä. Päätin sitten luovuttaa ja jatkaa rataa eteenpäin. Puomin ylösmenolle Viski hyppäsi aika pitkälle, toisella radalla pysäytinkin sitten siinä pari kertaa ihan vain muistuttaakseni, että ei kannata ihan niin korkealle mennä. Virhettä se ei ilmeisesti tehnyt, mutta suunta oli kyllä sellainen, että tuota täytyy pitää silmällä.

Kakkosrata oli noin muuten vähän parempi kuin ensimmäinen, tässä oli tosi vaikea kepeille meno avokulmasta ja okserin jälkeen. Okserilla on Viskille pakko antaa hyppyrauha ja sitten olikin aika vähän aikaa ja tilaa saada sitä kääntymään sen verran, että ei mene jonnekin noin triljoonanteen väliin. Tämä saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan.

Viimeiselle radalle sitten kokosin itseni ja siinä saatiin ihan onnistunut suoritus. Alussa oli tässäkin vähän säätämistä, kaksi melkein rinnakkaista hyppyä ja sitten putken takimmaiseen päähän. Onnistuin jopa saamaan Viskin menemään itseni ja sen väärän pään välistä kertaalleen, mutta kun tästä selvittiin, niin loppurata oli sitten jo ihan hyvää menoa. Tässä mentiin kepeille jyrkästä umpikulmasta ja se on kyllä Viskillä hallussa, hyvin haki kepit. Puomin ylösmenot nyt tosi hyviä, toki tultiin vinosta ja sen vuoksi vähän hillitymmin ja hallitummin. Alastulot olivat koko treenien ajan tosi hyvät.

Toki on hyvä (ja pakkokin) treenata vaikeita ratoja, mutta Viskille on ainakin minun mielestäni tosi tärkeää myös saada välillä vaan mennä. Nyt kun joutuu koko ajan ottamaan haltuun ja kääntämään, lisää se Viskillä sitä kyselyä ja syö hiljalleen rakentunutta irtoamista. Eli välillä pitäisi yrittää päästä itsekseen treenaamaan ja tekemään jotain helppoja juttuja, kasvattaisi sekä koiran että ohjaajan itseluottamusta.