Olen ollut loppuviikon lomalla, mutta siitä huolimatta koirat ovat olleet ihan hunningolla :-o. Toki tekemisiin on vaikuttanut sekin, että Into alkoi torstaina ontumaan toista etujalkaansa. Ontuminen on hyvin lievää, lähinnä liikkeelle lähtiessä, mutta ontuu kuitenkin. Ollaan sitten otettu aika löysin rantein, pyritty pitämään Intoa levossa ja tehty vain pieniä hihnalenkkejä.

Ontumisesta huolimatta otin Inton tänään mukaan hakutreeneihin. Aiemmin tarkoituksena oli tehdä hitusen pidempi treeni, mutta päädyin nyt sitten ottamaan vain kaksi maalimiestä. Ensin haettiin hajumielikuvat, sitten Into autoon ja muiden koirien treenit väliin ja sitten lopuksi Into nostamaan maalimiehet. Hajumielikuvien haussa oli vähän sählinkiä, kun toisen maalimiehen merkkikreppi oli pudonnut ja menimme Inton kanssa hetken siksakkia maastossa, kunnes Into nappasi krepin maasta suuhunsa ja huomasimme seisovamme lähes maalimiehen päällä. Tämä ei kuitenkaan haitannut itse suoritusta ja Into teki superpistot, viivasuorat ja nopeat. Jotain sen maalimiesmotivaatiosta kertonee sekin, että jälkimmäisen maalimiehen noston jälkeen harpoin itse alueen etukulmaan hakemaan pois merkkiä ja Into lähti (leikkien) maalimiehen kanssa kohti keskilinjaa, eikä taakseen katsellut. Oikein onnistunut treeni siis taas kerran.

Svantekin pääsi hakuilemaan pitkästä aikaa ja olikin sitten kohtuullisen innoissaan. Svantella oli maalimiehet etu- ja takakulmassa. Väliin jokunen tyhjä ja suorat palkat. Se toimi tosi hyvin, ei merkkiäkään valeista, vaikka tyhjiä muutama tehtiinkin, pistot olivat suoria ja syviä ja muutenkin tekeminen oli varsin varmaa. Ja Svantella oli kivaa! Aina välillä hiipii takaraivoon ajatus siitä, että pitäiskö se vielä kaivaa naftaliinista ja kokeilla sitä haussa kisaamista, mutta toisaalta taas sitten ajatus niistä kisoista - kamalaa!

Iltapäivällä vein Saaran ja Ansan agitreeneihin ja otin siinä odotellessa pikaiset tokoilut. Inton kanssa nyt ei ihmeitä tehty, ihan vaan tarkenneltiin paikkaa luoksetulossa ja noudossa ja sitten vähän kaukojen vaihtoja. Palkkasinkin vain nameilla, ettei turhaan juokse lelun kanssa.  Mutta jotain pientä aivojumpaa kuitenkin. Svanten kanssa otettiinkin sitten vähän enemmänkin juttuja. Seuraamista aika pitkään, luoksetulosta eri variaatioita, samoin noudosta. Sitten yritettiin taas hakea sitä oikeaa paikkaa ruudusta, lähettelin vain eri puolilta ruutua ja oikeasta paikasta palkkailin ja lopuksi otettiin idarin asentoja. Ihan kivasti sujui tokoilutkin tänään.

Jos Inton ontuminen ei hellitä, niin ensi viikolla on edessä lääkärireissu. Aiempi potilas Oiva sen sijaan on jo ihan kunnossa. Lääkekuurikin on loppunut ja Oiva syö ja lenkkeilee jo ihan normaalisti.