Olin tänään pitkästä aikaa ratsastamassa. Menin vaihteeksi taas Depillä. Olen mennyt sillä nyt varmaankin ainakin viisi kertaa peräkkäin ja se sopii kyllä. Tietää jo vähän hevosen metkuja ja osaa lähteä vetämään oikeista naruista heti alusta alkaen.

Tunti aloitettiinkin heti vaatimattomasti sulkutaivutuksella. Mentiin pitkää sivua edestakaisin käynnissä, päähän tehtiin kulmankatkaisu, josta sulkua uralle ja sama toiseen päähän. Sitten siirryttiin koko uralle kevyeen raviin ja tehtiin toisesta päädystä sama sulku suuntaa aina vaihtaen. Sulut eivät meillä mitään loisteliaita olleet, mutta ihan kohtuullista yritystä kuitenkin. Visioni oli kuulemma oikea ja tuli ihan kivoja pätkiä.

Sitten siirryttiin laukkatyöskentelyyn. Ensin laukattiin jonkun aikaa vasemmassa laukassa koko uralla hakien laukkaan rytmiä ja hevoselle pehmeää ja hyvää muotoa. Sitten tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemuraura (sai olla tosi loiva), vähän vastalaukkaa siis. Sitten siihen kiemuraan (siihen keskelle) lisättiin voltti aina ratsastettavaan suuntaan (siis myötälaukkaan). Kierros kierrokselta volttia pienennettiin ja periaatteessa lopputuloksena olisi pitänyt olla laukkapiruetti. Siihen piruettiin ei päässyt kuin Deni, joka tekikin hienoja piruettejä. Depin kanssa saimme ihan hyviä hyvin pieniä ja koottuja laukkavoltteja aikaiseksi. Tämä tehtävä tehtiin siis molempiin suuntiin.

Sitten lopuksi vain ravailtiin ja annettiin hevosten venyttää eteen ja alas. Oli fyysisesti aika raskas tunti, laukattiin tosi pitkään ja koko ajan piti tehdä aika rajusti töitä. Depi oli taas aivan mahtava. Vaikka laukattiin noin paljon, se ei lähtenyt yhtään kipittämään eikä kuumentunut. Tällä kertaa laukat olivat molempiin suuntiin hyvin tasaiset (yleensä olen saanut oikean selvästi paremmaksi). Kiva ja onnistunut tunti siis.

Tällä kertaa en sitten jäänytkään agilitytreeneihin. Pidämme nyt pienen agilityloman ja Svante saa keskittyä pihan vahtimiseen ja lenkkeilyyn ainakin parin viikon ajan. Tosin tänään jäi ratsastuksen takia lenkitkin aika pieniksi, mutta onneksi oli taas tosi hieno ilma, joten koirat olivat tarhassa koko illan. Saivat edes raitista ilmaa ;-).