Saara ja Ansa aloittivat tänään alkeiskurssin. Harjoitukset pidettiin Hervannassa ja kestivät 30 minuuttia. Ansa oli ollut oikein mainio. Muut koirat eivät olleet häirinneet ollenkaan ja tehtävät olivat Saaran mukaan Ansalle helppoja. Hyvin oli siis mennyt.

Itse en viitsinyt jäädä ihan viereen katselemaan, jotten ole häiriöksi, joten käytin sitten odotteluajan hyväkseni ja otin Svanten kanssa tokotreenit. Olemme pitäneet tokoilusta ihan tarkoituksella pientä taukoa. Kesälomalla tuli treenattua aika ahkerasti ja koska mitään varsinaista suurta ongelmaa ei ole, niin pidettiin pieni hauduttelutauko.

Tänään otettiinkin sitten melkein kaikkea. Aluksi jätin Svanten istumaan ja rakentelin ruutua ja muuta. Olin toki koko ajan näkösällä ja puuhastelin kaikkea, mutta silti olen tyytyväinen ihan mallikkaaseen ja rauhalliseen useamman minuutin istumiseen.

Sitten vähän seuraamista, joka ihan kohtuullista. Ehkä hitusen edistävää, mutta ei niin nojaavaa kuin oli välillä. Idarista otettiin asennot, jotka ihan OK.

Seuraavaksi ruutua, jossa oli palkka valmiina. Ensin tosin pari pelkkää merkille menoa. Ruutuun meni mallikkaasti. Sitten lähetin tyhjään ruutuun. Nyt karkasi merkiltä, mutta annoin mennä. Pysäytin ruutuun ja seisotin siellä vähän aikaa, palkaksi frisbee. Sitten jätin Svanten taas hetkeksi istumaan ja vein ruutuun palkan.

Ruudun sijaan otettiinkin ohjattua, jossa olin tehnyt nyt niin, että olin vienyt kapulat jo etukäteen valmiiksi. Ensin vasen ja sitten oikea. Molemmat tosi hyvin. Tässäkin ensin palkkasin pelkästä merkistä. Merkille saisi mennä nopeammin, mutta ehkä sekin ajan kanssa, kun palkkailen useammin pelkästä merkistäkin.

Luoksetulon otin ensin suoraan ja sitten seisomisen kanssa, josta lensi pallo palkaksi. Kauko-ohjausta otin yhden sarjan. Se ihan hyvin, hiukan liikkui poikittain, mutta varmasti takana ollut palkka vaikutti tähän.

Lopuksi sitten vielä ruutu, jossa aiemmin viety palkka valmiina. Tämä hyvin, suoraan ja keskeltä sisään.

Lopuksi sitten vielä riehuttiin vähän frisbeen kanssa ja oltiin hirvittävän tyytyväisiä itseemme molemmat. Oikein onnistunut treeni tälläkin kertaa.