Oivan kanssa käytiin taas eilen Oivassa. Oivahan siis ei ole mitenkään sairas, mutta se läähättelee ja yskähtelee jonkin verran. Tähän mennessä on tutkittu jo sydän, keuhkot, kuvattu ranka ja tsekattu eturauhanen. Kilpirauhasarvot on tarkistettu ja muutenkin tehty perustsekkaukset verikokeista. Mitään selkeää syytä ei ole löydetty. Keuhkokuvassa näkyy, että keuhkoverisuonet ovat hiukan laajentuneet, mutta ei mitenkään huolestuttavasti.

Koska Oiva myös maiskuttelee jonkin verran, päätettiin siltä vielä tähystää nielu. Oiva siis rauhoitettiin ja sitten tutkittiin kurkkua ja suuta. Kitarisat ovat hiukan laajentuneet ja kurkunpäässä on toisella puolella pientä "näppyä" tai sellaista röpelöä, mutta mitään hälyttävää ei löytynyt sieltäkään. Nyt sitten kokeillaan sellaista, että Oiva syö särkylääkettä jonkin aikaa ja katsotaan, että vaikuttaako se sen vointiin. Voin muuten kertoa, että kun Elvis saa kaksi Metacamia päivässä ja Oiva kolme, niin tässä taloudessa menee jo euro poikineen kuukaudessa koirien särkylääkkeisiin :(. Toivotaan, että Oivalta tuo lääke voidaan jättää aika nopeasti pois. Elviksen kohdalla taitaa särkylääkkeiden syöminen olla loppuelämän juttu.

Näillä nyt mennään taas vähän aikaa ja ensi viikolla sitten soittelen ja kerron, että miltä Oivan vointi vaikuttaa ja katsotaan sitten taas, että mitä seuraavaksi.