Meillä ei edelleenkään toimi kotona netti ja töissä on ollut lievästi sanottuna kiire. Vedetään viime aikaiset tapahtumat läpi siis pikakelauksella.

Into ei ole ontunut sitten sen viikon takaisen sunnuntai-illan. Alkuviikko otettiin rauhallisesti ja niinpä tiistain agitreeneihin Mouhijärvelle pääsikin sitten Svante. Svante teki radan aika kivasti läpi omalla, rauhallisella tyylillään.

Keskiviikkoisissa valmennusryhmän treeneissäkin Svante muistaakseni meni ihan kivasti. Treenit oli aika pikaiset, sillä pimeys tulee jo yllättävän aikaisin.

Lauantaina Svante pääsi taas agikiitämään, kun Sami Oksa veti valmennusryhmälle treenit. Kivat treenit vetikin. Rata oli vauhdikas ja  virtaava, jokunen tiukempi kurvi osui matkalle. Svante oli ihan pro. Se teki tosi hyvää työtä ja aika vähän viilattavaa löytyi. Ekan radan alkuun tein Samin vinkistä parit persjätöt ja se toimi huomattavan paljon paremmin kuin oma suunnitelmani.

Lauantai-iltana agikisattiin Nokialla.  Intokin pääsi kokeilemaan, että miten jalka kestää. Molemmilla pojilla oli siis ohjelmassa kaksi Salme Mujusen agilityrataa. Svante teki ekalla radalla puomilla kontaktivirheen, kun jätin sitä liikaa sivusuunnassa, ei kestänyt ja valahti alastulolta sivuun. Muuten Svantelta tosi kiva rata. Into taas hoiti tuon puomi aika makeasti, itse jäin puomin alkuun ja Into meni hienosti kontaktille. Muu rata menikin sitten enemmän sinkoiluksi ja tulokseksi hyl

Toisella radalla Svante lähti tosi hyvin liikenteeseen, mutta sitten sellaisessa hyppysumassa se päätti yllättäen kiertää kaikki hypyt takaa, jotenkin tulkitsi ohjaustani väärin (toki takaakiertoja on tehtykin viime aikoina tosi paljon) ja tästä siis hyl. Inton sain heti radan alussa väärään putkeen (vierekkäin oli u-putki ja suora putki, olisi pitänyt mennä siihen keskimmäiseen reikään, eli u-putken oikeaan, mutta Into valitsi äärimmäisenä oikealla olleen väärän putken), muu rata oli Intolta ihan kiva. Tuon Svanten kämmäämän hyppykuvion se selvitti aika mukavasti ja kaksi peräkkäistä suoraa putkea suorastaan salamana. Tulokseksi hyl, mutta suussa aika paljon mukavampi maku kuin ensimmäisen radan jälkeen.

Sunnuntaina suuntasimme Inton kanssa Ulvilaan tokokisoihin. Olin aika luottavaisin mielin liikenteessä, mutta eipä siitä nytkään mitään tullut. Tunnarissa Into nosti heti väärää, pudotti ja teki sen jälkeen täydellisen tunnarin. 0. Ohjatussa meille osui oikeanpuoleinen kapula, joka oli tosi pitkässä ruohossa. Into lähti kyllä merkiltä oikealle, mutta jäi sitten pyörimään siihen merkin linjalle, kun ei ilmeisesti havainnut kapulaa missään. Siitäkin siis 0. Tulokseksi kolmonen, pisteitä en nyt muista.

Hyvää oli vire, kisakoomaa ei ollut ja Into oli ihan hyvillä kierroksilla, ehkä vähän turhankin hyvillä osittain. Myös ruutu meni varsin nappiin, siihenkin pitää olla tyytyväinen. Mutta olisihan se kiva saada nuo liikkeet joskus onnistumaan kokeessakin...

Sunnuntai-iltana treenattiin vielä tokoa Tesomalla. En edes muista, että mitä mahdettiin tehdä. Ainakin sitä ohjattua, jossa nyt toistui sama virhe kuin kokeessa (jäikö sieltä joku epävarmuus päälle?), vaikka nyt oltiin hiekkakentällä ja kapulat näkyivät varsin selvästi. Jotain muutakin viilattiin, mutta en enää muista mitä.

Maanantaina treenattiin agia navetalla. Ajattelin mennä Svantella, kun Intolla on kuitenkin tiistaina treenit ja itselläni on taas valmennusryhmän (Svanten) treeneissä vetovuoro. Meitä oli kuitenkin paikalla vain kaksi, joten Intokin sai tehdä toisen pätkän. Svante taisi vetää taas molemmat radat suorilta nollalla läpi, Intokin tuntui ihan kivalta ja kääntyi melko mukavasti.