Lyhyt joululoma on historiaa ja tänään oli edessä karu totuus ja paluu arkeen. Iskua hieman lievensi iltapäivällä alkanut lumisade (talvi, vihdoinkin!) ja illan valmennusryhmän tokotreenit, joissa tulee aina niin hyvälle tuulelle.

Tokoiluissa aloitettiin ryhmäliikkeillä. Ensin istuminen, joka OK. Makuukin muuten hyvin, mutta perusasentoon nousu oli vähän tahmea. Otinkin niitä sitten pari vielä erikseen.

Yksittäisliikkeet aloitimme seuraamisella, joka eilisen säätämisen jälkeen tuntui nyt ihan normaalilta. Hyvä!

Kaukoissa ekaa vaihtoa ja sitten vähän temppujen kautta. Ihan hyvin, etenkin kun viime viikolla juuri samassa paikassa ja samalla kentällä kävi se ikävä tilanne, kun viereiseltä kentältä yritti toinen koira Inton päälle. Into ei onneksi näyttänyt yhtään muistelevan tapahtunutta.

Tunnari muuten kisamaisesti, mutta pidempi matka ja vähän enemmän kapuloita. Liikkuri otti väärät jo ajoissa käteen, eli nekin oli hajustettu kúnnolla. Into etsi hyvin ja nosti oman heti sen löydettyään. Palautuskin melkein laukalla, viimeiset askelet ravia.

Ruudussa parit hämykäskyt merkillä. Heti, kun vähänkin käänsin päätä, yritti Into lähteä. Otin takaisin ja sitten lisää käskyjä ja ohjaajan hytkymistä. Kallistui kuin Pisan torni kohti ruutu, samoin silmät kääntyivät väkisin samaan suuntaan. Pysyi kuitenkin. Ruutuun oikein hyvin, tosi hyvä paikka. Loppuosa erikseen. Nyt vahvistin seuraamiseen tuloa namilla. Oikein hyvä.

Hyppynoudossa Into myös nyki liikkurin käskystä ja minun hytkymisestäni. Pysyi kuitenkin. Nouto OK, olin taas aika lähellä telinettä, hyvin Into sai silti itsensä koottua ja pysäytettyä ilman törmäystä.

Erikseen vielä paikallaolojen alkuja ja loppuja. Edelleen maahan vain omasta käskystä ja istumaan nousutkin muuttuivat vähän terävämmiksi.

Yhteishöntsäilyissä tein pikaisen ohjatun (vein kapulat itse), haetutin oikean ja palkka vauhdista. Ihan OK. Sitten jääviä, taas istui seisomisen. Argh ja grr. Uusinnalla sitten OK, pariinkin kertaan. Erikseen vielä palautuksia vinoista heitoista, aika hyvin suoristi itsensä. Lisäksi sivulle siirtymisiä, ihan hyvin nekin.

Kivat treenit taas kerran ja Into tuntui oikein mainiolta. Ihan kauheasti tässä ei enää ennen lauantaita ehditäkään tekemään. Eikä ehkä pystytäkään, jos lunta tulee tähän malliin. Näillä siis hyvin pitkälti mennään. Pientä kikkailua ja hauskanpitoa vain ohjelmaan ja hyvä (toivottavasti!) tulee.