Eilen taas normaali hässäkkä, eli töistä kotiin, kauhealla kiireellä tallille ja ratsastamaan.

Menin taas Depillä. Tunnin teemana oli hevosten pyöreäksi ratsastaminen, tunnilla meitä oli kolme, pari yksäriä ja minä. Aluksi haettiin omaa istuntaa kohdilleen mm. keventämällä taas laukassa. Depin kanssa tämä oli vähän hankalaa, kun se kiihdytteli heti kun aloitin tuon keventämisen. Sitten ihan käynnissä keskityttiin lantion liikkeeseen ja hyvään vartalon asentoon.

Verryttelyjen jälkeen siirryttiin isolle pääty-ympyrälle ja haettiin paikallaan olevalla hevosella sisäpohkeelle se paikka, jolloin hevonen reagoi siirtämällä lapoja ulos. Sitten lähdettiin käynnissä taivuttelemaan sisäänpäin (sisäpohjetta hyväksi käyttäen). Pitkiä rauhallisia taivutuksia ja kun hevonen rentoutui, erittäin varovainen ja rauhallinen suoristus. Sitten samaa ravissa ja laukassa. Lopuksi laukattiin koko uralla ja pitkillä sivuilla aseteltiin (vähän avotaivutusmaisesti) ja sitten suoristeltiin. Sitten harjoitusraviin ja radan poikki lisätyssä ravissa ja suunnanvaihto ja sama homma toiseen suuntaan.

Lopuksi ravailtiin pääty-ympyrällä ravia vähitellen kasvattaen, rentous ja muoto kuitenkin säilyttäen.

Depi oli aluksi vähän raskas, mutta yllättävän kivasti se meni. Esim. tuon lopun ravailun pystyin tekemään ihan hyvin ilman, että alkoi kipittämään. Oikeaan kierrokseen oli kaiken kaikkiaan parempi (laukassa taas tosi kivan tuntuinen) vasempaan on jäykempi, mutta ihan kivoja hetkiä saatiin siinäkin.

Agilityt oli pitkästä aikaa normaalisti, eli ehdin omaa vuoroa odotellessa ottamaan vähän tokojuttuja. Otin ruutua, lähettelin vain molemmista suunnista ruutuun ja palkka ruudussa. Nyt meni joka kerta keskeltä sisään, ei hakenut etumerkeille ollenkaan. Otin kerran myös "tyhjään" ruutuun, palkkasin frisbeellä. Ihan hyvin sekin.

Lisäksi tehtiin idari, taas oikeat asennot! Muutama suora luoksetulo ja peruutteluja ja yksittäisiä kauko-ohjauksen asennonvaihtoja. Ihan kivasti kaikki.

Agility-treenitkin meni ihan OK. Ei mitään erityistä. Kontakteilla tein nyt sellaista valintaa, että palkkasin vain hyvistä (eli nopeista tai edes kohtuullisen nopeista) kontakteista. Kaikille pysäytin ja kehuin, mutta jokaisesta en palkannut. Lopuksi otan muutaman nopean kontaktin ja niistä ihan reilut palkat.

Oma nilkka aiheuttaa nyt vähän harmaita hiuksia. Pidemmän aikaa on tuossa jalkapöydän ja nilkan taitekohdassa tuntunut pientä kipua, eilen se oikein muljahti ja muu kuin rauhallinen hölkkääminen sattui. Toivottavasti nyt asettuu ennen sunnuntain kisoja.