Maanantai-iltana oli erityiskurssi aloitteleville koirakoille, vetäjänä Madetojan Janne. Me Inton kanssa olimme tietenkin mukana.

Tehtiin useampi helpohko ja melko lyhyt pätkä, joista kaikista löytyi kuitenkin aina jotain viilattavaa. Kontakteista otettiin puomia ja keinua, nämä molemmat Into teki todella hyvin. Puomilla oli aina palkka valmiina ja nyt malttoi syödäkin namin. Kepeillä yritti taas livistää ennen viimeistä väliä, näitä pitäisi päästä nyt harjoittelemaan erikseen. Renkaasta meni pari kertaa sivusta, tosin kulmakin oli hiukan haastava. Sellaiset tiukemmat käännökset ja pyöritykset sen sijaan onnistuivat ihan hyvin. Yksi välistävetokin tehtiin, jossa Jannen neuvomalla suoraviivaisemmalla ohjauksella sain sujuvamman lopputuloksen.

Oikein hyvää perustreenausta ja riittävän helppoja pätkiä, tässä vaiheessa ne onnistumiset kun ovat mielestäni äärimmäisen tärkeitä, niin koiralle kuin ohjaajallekin. Onnistumisten kautta koiran itseluottamus kasvaa ja itsevarma koira uskaltaa yrittää ja sitä agilityssa tarvitaan. Aina se ei mene oikein, mutta tärkeintä on, että haluaa ja uskaltaa mennä ja tehdä.