Tending J-pentueen pentupäivää vietettiin lauantain Kiikalassa Matti-isin luona. Paikalla olivat isukin ja Inton lisäksi Veljet Viljo ja Troya sekä Numa-sisko.

Päivä aloitettiin tokoilulla ja ensin otettiin seuraamista. Inton seuraaminen oli ihan surkeaa. Hyvää se ei ole ikinä, mutta nyt se oli vielä tavallistakin onnettomampaa. Mutta toisaalta hyvä että meni noin huonosti, saimme hyviä vinkkejä joilla lähdemme nyt sitten työstämään asiaa eteenpäin.

Toisella kierroksella otin Intolla jääviä, joista seisominen ja maahanmeno alkavat jo olla hyvällä mallilla, istuminen on vielä alkutekijöissään. Nämä menivät ihan hyvin. Luoksetulokin oli ihan OK, otin kerran pitkältä matkalta suoraan eteen ja sekin onnistui oikein hyvin. Ensimmäisen noudon palautus oli tosi hidas, mutta ilmeisesti sen aiheutti kapulan mukana Inton suuhun päätynyt noin paalillinen ruohoa ;-), toinen vauhtinouto oli ihan hyvä. Luovutuksessa Into tunki vähän jalkojen väliin, mutta muuten OK.

Kolmannessa sessiossa otettiin sitten ruutua ja kaukoja. Näissäkään ei suurempia ongelmia.

Veljet ja sisko olivat jo supertaitavia, paljon nähtiin hienoja suorituksia!

Sitten pidettiin pieni lounastauko, jossa syömisen ohella katseltiin vähän paimennusvideoita (mikä ihme siinäkin on, että videolta katsottuna kaikki lajit vaikuttavat niiiiin helpoilta, totuus on kuitenkin ihan toinen).

Lounaan jälkeen siirryttiin lammaslaitumelle ja paimennuksen pariin. Ensin rakensimme laitumelle sellainen kohtuullisen kokoisen pyöröaitauksen, jonne Matti-isi ansiokkaasti sitten siirsi lampaat. Aluksi tehtiin niin, että lampaat olivat siellä aitauksessa ja koira ulkopuolella. Ajattelin, että Into ei tajua yhtään mitään vaan yrittää tunkea sinne lampaiden luokset, mutta Into toimikin yllättävän hyvin ja lähti kiertämään aitausta hakien selvästi tasapainopistettä ja vaihtoi hienosti suuntaakin omien ja mukan neuvomassa kulkeneen Päivin liikkumisen mukaan. Tämä meni Intolta tosi hienosti!

Toisella kierroksella menimme sitten koiran kanssa sisälle sinne aitaukseen. Tässäkin Into kiersi hienosti aina lampaiden taakse ja aika rohkeasti uskalsi tunkea itseään sinne lampaiden aidan väliinkin. Pari kertaa sen piti vähän pölläytellä lampaita, mutta ei mitenkään pahasti.

Lopuksi sitten lampaat otettiin ulos häkistä sellaiselle VALTAVALLE laitumelle. Olin etukäteen ihan varma, että sekä lampaat että Into juoksevat kohti auringonlaskua, mutta ihan hyvin onnistui tämäkin (vaikka Into oli ihan irtikin). Asiaa toki auttoi se, että lampaat olivat aika jähmeitä liikkumaan ja se, että isukki pyöri siinä ympärillä avustajana koko ajan. Inton kanssa haettiin vaan sellaista fiilistä ja ihmisvoimin vähän hajotettiin laumaa välillä ja yritettiin saada Inton eläinsilmää toimimaan. Kivasti Into aina pyrkikin kokoamaan lauman takaisin kasaan.

Jatkossa Päivi neuvoi vaan edelleen jatkamaan sytyttelyä ja jättämään vaatimista ja ohjaamista vähempään. Nuoren koiran pitää antaa fiilistellä ja sen oman silmän ja lauman hallinnan kehittymistä ei pidä rajoittaa liialla käskyttämisellä ja hallinnalla.

Kiitos todella mukavasta päivästä kaikille osallistujille, erityisesti tietenkin Päiville sekä Riitalle ja Pekalle. Oli tosi kivaa!