Tänään käytin Oivan ja Svanten lääkärissä. Oivalta oli tarkoitus tutkia sydäntä ja miettiä syytä sen läähättelyihin ja Svante tuli mukaan näyttämään kaulalta löytynyttä pattiaan.

Svanten patti on ihan vaaraton, se ei ole rasvapatti vaan lievä pehmytkudosvaurio, joka suurella todennäköisyydellä on traumaperäinen eli suomeksi Into on todennäköisesti purrut Svantea kaulaan :).  Sille ei nyt ainakaan toistaiseksi tehdä mitään, jos kasvaa tai muuten vaivaa (on inhottavasti pannan kohdalla), niin sitten napataan pois. Mutta nou hätä siis toistaiseksi.

Oivaa tutkittiinkin sitten oikein urakalla. Ensin otettiin EKG, joka näytti ihan hyvältä. Pientä epätasaisuutta rytmissä oli, mutta ei  mitään hälyyttävää. Sydän myös ultrattiin, mutta sieltäkään ei mitään isompaa löytynyt, jossain läpässä pientä paksuuntumaa, mutta sydän ei ole laajentunut ja toimii ihan hyvin. Sitten otettiin keuhkokuva, jossa siinäkään ei mitään isoa ongelmaa. Kasvaimia tai muuta sellaista ei löytynyt. Pieniä tiivistymiä keuhkoissa näkyi, mutta niin kuulemma näkyy kaikilla näinkin iäkkäillä koirilla. Jotain lievää muutosta näkyi sydämestä lähtevissä verisuonissa, liittyi jotenkin hapen kuljettamiseen tjsp., jota en enää muista/täysin ymmärtänyt.

Eturauhanenkin tsekattiin ja sieltä löytyikin muutama kysta. Laajentunut se ei ollut ja kystat olivat tosi pieniä, mutta Tardak-piikki laitettiin.  Verikokeiden tulokset saan huomenna, josko silloin olisimme vähän viisaampia.

Hyvää on siis se, että mitään isoa ongelmaa ei sydämestä tai keuhkoista ei löytynyt, huonoa on taas se, että mitään selkeää syytä Oivan läähätyksille ja raskaalle hengitykselle ei ainakaan vielä saatu. Oivan tutkiminen oli melko hankalaa, sillä se oli ihan järkyttävillä kierroksilla koko ajan ja läähätti aivan järjettömästi, koko sen kaksi tuntia, mitä klinikalla vietimme. Ei ihan normaalia sekään, edes Oivalta. Onneksi kuitenkin rtg-kuvatkin saatiin otettua ilman rauhoitusta, sen verran sentään pysyi paikallaan (tai ei ihan paikallaan, häntä viuhtoi koko ajan).

Punnitsin Oivan ja Svanten tänään lääkärissä; Oiva painoi 29,4 kg, Svante 25,2 kg. Sanna oli ystävällisesti punninnut Elviksen viime viikolla; 38 kg ja Into punnittiin kolme viikkoa sitten lonkkakuvissa ja painoi 14,75 kg, kaikki ovat aika hoikassa kunnossa, etenkin Elvis ja Oiva saisivat molemmat painaa jokusen kilon enemmän.