Kyllä tässä alkaa pilipilipomit olemaan jo vähän vähissä näiden jatkuvien sateiden kanssa :(. Tänäänkin on tullut vettä koko päivän lukuunottamatta pientä taukoa illalla. Tauon aikana teinkin sitten koirien kanssa metsälenkin ja otin Inton kanssa pienet tokotreenit.

Seuraaminen oli taas jotenkin huonoa. Käännökset menivät hyvin, mutta suorilla paikka seilasi sekä sivuttain että edestakaisin. Plääh. Noudossa aiheutin Intolle yllätyksen ottamalla kahden kilon kapulalla. Vähän se sitä ottaessaan hämmästyi, kun ei kapula lähtenytkään ihan lennossa mukaan, mutta palautti kuitenkin -ja laukaten, vaikka töitä joutuikin tekemään. Tehtiin sitten parit noudot ihan tavallisellakin kapulalla ja ne oikein hyvin.

Sitten se ruutu. Äh. Olen nyt ottanut niin, että lelu on ruudussa, mutta ei tämäkään oikein toimi. Nyt tein niin, että näki lelun viennin ja niin, ettei nähnyt, mutta jotain säpinää siitä tekemisestä puuttui. Tätä pitää nyt työstää.

Saima oli minulla lelunviejänä, joten hyödynsin avun ottamalla pari vauhtiluoksetulot Saiman pitäessä kiinni Intosta. Tuli ihan hyvää vauhtia.

Aiemmin päivällä poikkesimme navetalle vähän treenaamaan agilitya. Paikka on varsin hyvässä kunnossa nykyään; hyvät valot ja tasainen, joustava pohja. En ole käynyt siellä yli vuoteen ja visiitti oli oikein positiivinen yllätys.

Into "treenasi" ensimmäistä kertaa agilitya. Putkea suorana ja pienellä mutkalla ja sitten yhden (mini)hypyn kautta sinne putkeen - siis kaksi estettä peräkkäin! Nyt Into pysyi paljon rauhallisempana ja se johtuu varmasti siitä, että ei nähnyt Svanten (tai kenenkään muunkaan) menevän, joten ei ehtinyt kuumenemaan. Ehkä siitä sittenkin tulee vielä jonain päivänä jonkin sortin agilitykoira :).

Saara ja Ansa kokeilivat aata uutena esteenä, ottivat vähän keppejä ja hyppyjä ja putkea. Ongelmia tulikin sitten puomilla, jota Ansa on aiemmin tehnyt täysin suvereenisti, vaan nytpä ei suostunutkaan sitä menemään. Oletan, että syynä on keinu, jota olivat tehneet sunnuntain treeneissä ensimmäistä kertaa. Tosin Ansa oli mennyt keinua oikein hyvin, mutta ilmeisesti takaraivoon oli sitten kuitenkin joku pieni kammo jäänyt. Puomia sitten mentiin kerta jos toinenkin, nameilla ja lievällä (?!) avustamisella, ensin pelkkää alastuloa ja sitten kun se alkoi sujumaan koko estettä. Siinä nyt on sitten työmaata joksikin aikaa.

Svanten kanssa otin vain pieniä pätkiä ilman mitään suunnitelmallisuutta; kontakteja, paria hyppyä, putkia ja keppejä. Palkkailin taas paljon yksittäisistä esteistä, etenkin putkista. Svante kävi aika kuumana ja oli oikein hyvä.