Koirarintamalla kun ei nyt ole tapahtunut lenkkeilyä kummempaa, niin kirjoitetaan sitten eilisestä ratsastustunnista jotain.

Menin Roopella, olen ratsastanut sillä kerran joskus jokunen vuosi sitten ja kokemus oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Roope on aika isoliikkeinen hevonen ja silloin se oli tosi herkkä painoavuille, eli pienikin painonsiirto satulassa sai aikaiseksi laukanvaihdon tai ainakin mutkan. Hieno, osaava hevonen, mutta edellisen kokemuksen perusteella hevosen ja ratsastajan taitotasossa vähän turhan paljon eroa.

Lievästi skeptisenä kampesin siis itseni Roopen selkään ja heti ensimmäiset käyntiaskeleet todistivat, että muistikuvani isoliikkeisestä hevosesta eivät olleet vääriä. Mutta ihan kunniallahan tuosta sitten lopulta selvittiin.

Teemana oli laukanvaihdot. Eli oikeastaan heti alkuverryttelyssä tehtiin sellaista, että käännyttiin ravissa radan poikki, siirrettiin muutamaksi askeleeksi käyntiin ja nostettiin laukka ja vaihdettiin suuntaan. Sitten tehtii samaa laukassa, eli radan poikki, vaihto ja suunnan muutos. Tätä tehtiin kaaoksen välttämiseksi ihan yksittäin.

Ensimmäinen vaihto oli minulta huono, kuvittelin, että hyvin huomaamaton ja pieni apu riittää, mutta kyllä se Roope ihan selkeät vaihtoavut sitten kuitenkin tarvi. Loput vaihdot ihan hyviä (helppo hevonen alla). Loppuravissa sain  Roopen jopa lähes oikein päin ja kaksi viimeistä kierrosta :-p se oli jo ihan kiva.

Roope on hiukan erilainen hevonen ratsastaa, sillä pitäisi ilman muuta mennä useampi kerta, jotta saisi jonkinlaisen tuntuman. Saattaapi olla, että ihan tykästyisinkin siihen.

Tämä oli viimeinen Riitan meille pitämä tunti, kurja homma. Toivottavasti uusi opettaja on edes lähes yhtä mukava ja osaava.