Se meidän kotikone tuli korjaamolta vain hajotakseen lauantaina uudestaan (ei pysy virrat päällä). Että hyvin menee. Lauantaina alkoi myös öljypoltin kenkkuilemaan, meni pois päältä, huomattiin vasta kun alkoi tulla kylmä, eikä tullut lämmintä vettä. Juha sai sen onneksi jotenkin kikkailtua takaisin päälle, mutta huolto sillekin täytyy tilata. Sunnuntaina kun lähdettiin Juhan kanssa jouluostoksille, alkoi Ooppeli pitää varsin omituista kolinaa. Kai sekin täytyy johonkin korjaamolle kiikuttaa. Tähän kun lisätään koko viikonlopun kestänyt päänsärky, niin voi vaan todeta, että olipa rentouttava viikonvaihde :-o.

Mutta sitten itse asiaan. Perjantaina meni iltakin työhommissa, joten siitä tuli koirille ihan välipäivä.

Lauantaina puolen päivän aikaan tokoiltiin Annen, Hannan ja sukulaispoikien kanssa Tesomalla. Inton treenit ei kaikilta osin menneet ihan kauhean hyvin. Ensin otin läheltä luoksetuloja vauhdista palkaten. Hyviä nämä eivät ole vieläkään, mutta kohentuneet toki. Jatkamme harjoituksia. Merkin kanssa ei ongelmia, ihan OK. Ruudussa aavistelin, että ruudun takana näkynyt iso karahka häiritsee ja näin kävikin, Into pyörähti tarkastamassa sen. Mutta sitten ne ongelmat vasta alkoivatkin. Into oli ekalla kerralla runtannut etunauhan kasaan ja toisella lähetyksellä meni sitä katsomaan. Sitten menin korjaamaan sen nauhan, jonka seurauksena Into jäi täysin kiinni siihen etukulmaan, jota fiksailin ja meni aina vaan sinne, vaikka kävin kertaalleen näyttämässäkin oikean paikan. Sitten kun yhdessä veimme palkan ruutuun, sain sen oikein sisään ja kertaalleen sen jälkeenkin tyhjäänkin ruutuun hyvin. Mutta oli hankalaa. Luoksetulon seisomaan pysähdyksetkin olivat huonoja, valui eikä tehnyt kunnolla töitä. Nouto oli ihan OK, tässä heitin vähän vinoon, jotta sain Inton ottamaan kapulan oikein sieltä takakautta. Nämä oikein joka kerta. Sitten otin pitkästä aikaa tunnaria muualla kuin kotipihassa. Tunnarin edistymiseen en ole ollut oikein tyytyväinen. Tein ihan helposti niin, että oikea oli siellä vähän kasasta erillään. Into kyllä noukki sen, mutta ei se töitä tehnyt ollenkaan. Otin sitten riskin ja laitoin oikean sinne muiden keskelle ja tadaa, johan nenä löytyi ja töitä tehtiin ja nostettiin oikea!  Hieno homma!

Tesomalta kiisin sitten suoraan navetalle. Into sai sielläkin vielä vähän tokoilla, eli otettiin hyppynoutoa metallilla, jossa ei ongelmia. Sitten hinkattiin niitä kontakteja ja heti palautuikin mieleeni, että miksi en ole Intolla käyttänyt kosketusalustaa, vanha kunnon kyyläysongelma nimittäin tunki esiin. Nyt kun tietäisi, että meneekö tuo ohi, kun vaan treenaa vai paheneeko se? Keppejä otettiin jonkun kerran, yritti taas lopettaa kesken, josta huomautin, sitten meni (hitaasti) oikein ja sitten ihan hyvin. Svante pääsi tekemään kontaktit ja kepit kertaalleen, muuten sen kohtaloksi tuli opetella odottamaan vinkumatta. Ärsyttävää sellainen pieni piippaus, mitä se pitää.

Sunnuntaina sitten taas hakuiltiin. Intolle otin ihan helpon treenin. Tavoitteena oli saada se menemään suoraan ilman mitään Z-kuvioita. Oikealta hain hajumielikuvan. Into lähti vähän vinolle linjalle, mutta ei mutkitellut matkalla, vaan meni suoraan takalinjalle asti. Vasen suorana lähetyksenä, todella hyvä ja viivasuora pisto. Viimeinen oikealle, jonne olin alunperin ajatellut hakea hajumielikuvan, mutta koska Into mielestä nuo hajun hakemiset ovat niin booooring (tämä kävi taas tuolla ensimmäisellä ilmi), lähetinkin suoraan. Into tekikin mallikkaan  ja suoran piston. Nyt Into oli oikein pätevä.

Loppupäivä menikin sitten jouluostoksilla, oltiin Juhan kanssa tosi tehokkaita ja noin 99%:ia lahjoista on nyt ostettu. Stockmannilla sattui olemaan vielä Exclusive-asiakaspäivätkin, eli kaikesta sai 20% alennusta, joten tehokkuuden lisäksi olimme taloudellisiakin ;-).