Tänään tapahtui sitten se toinen pieni ihme, Svante sai toisen ykkösensä erikoisvoittajaluokasta.

Koe pidettiin Tampereella ja tuomarina toimi Jari Salokanto. Pisteitä kertyi vaivaiset 261,5, mutta ne riittävät ykköstulokseen, en siis valita. Arvostelu oli sellaista keskitiukkaa. Ei nyt mitään ihan pilkunviilausta, mutta ei kyllä tippunut armopisteitäkään.

Svante teki töitä ihan hyvin ja yhtään nollaa ei sarjaamme mahtunut. Huonoin numero oli seiska (tuli ainakin idarista, jossa yllättäen jäi taas istuminen tekemättä ja ohjatusta, jossa yritti taas ryysiä keskimmäiselle, mutta sain kuin sainkin pelastettua oikealle kapulalle). Ysejäkin saatiin jokunen, erityisen ilahduttavia olivat luoksetulon ja kauko-ohjauksen ysit, ne menivätkin ihan kivasti.

Ruutukin oli mielestäni nappisuoritus, mutta siitä vain kasi. Olisi pitänyt mennä merkille lujempaa (meni kyllä laukaten, mutta ei toki yhtä lujaa kuin ruutuun) ja sitten ennakoi maahan-käskyä. Iloinen olen kuitenkin siitä, että ruutu onnistui.

Tunnarissa etsiskeli jonkin aikaa, ei ollut niin varma kuin on viime aikoina ollut. Luovutusasento oli lisäksi vino ja perusasentokin sitten vähän turhan edessä, siitä 7,5 muistaakseni.

Ei siis mitään nappisuorituksia, vaan sellaista "ei taidolla, ei tyylillä vaan tuurilla" -puurtamista. Mutta ykkönen saatiin, se riittää minulle.

Koepaikka oli Kaukajärven koulun piha ja se ei kyllä koepaikkana ollut mikään erityisen hyvä. Ihmisiä, etenkin nuoria ja lapsia pyöri ympärillä koko ajan, palloa potkittiin, frisbee lensi ja mopot pörräsivät. Häiriöitä siis kyllä piisasi. Myös liikkeenohjaaja aiheutti vähän sydämentykytyksiä seurauttamalla ulos kehästä, ottamalla paikallaolon maahanmenot yhtä aikaa ja aloittamalla paikalla istumisen, vaikka en ollut valmiina (onneksi Svante vajaiksi jääneistä valmisteluista huolimatta istui). Muuten koe oli mukava, pieni ja rauhallinen. Osallistujia oli voittajassa neljä ja EVL:ssä kolme. Hyvä, ettei ollut enempää sillä jo nyt alkoi hämärä haitata suorituksia. Anu ja Tuittukin korkkasivat uransa voittajaluokassa ihan mallikkaasti, kolmostulos ja luokan voitto. Kerättiin kaikki palkinnot siis sukuun, Svante kun voitti EVL:n :-)