Tänään taas ratsastamassa. Tällä kertaa hevoseksi osui Martta, joka sekään ei kuulu suuriin suosikkeihini. Menimme ensimmäistä kertaa ulkona ja hevosetkin tuntuivat olevan jotenkin ylikierroksilla.

Tunnin teemana oli istunta. Aluksi ihan käynnissä haettiin sisäänhengittäen ryhtiä ja alavatsan lihaksia. Sitten tehtiin käynti-seis -siirtymisiä hengitysrytmiä hyödyntäen. Sitten käynti-ravi ja myös ravi-käynti-seis. Laukkaa otettiin käynti-laukka siirtymisillä ja suunta vaihdettiin radan poikki ratsastaen laukassa ja vaihto muutaman käyntiaskeleen kautta.

Toiseen suuntaan tehtiin samantapaisia, erilaisia variaatioita siirtymisistä. Laukkaa tehtiin laukka-käynti-seis-laukka -versiona.

Martta oli ihan kiva, kertaalleen se sai separi-kohtauksen yhdessä kulmassa ja teki aika näyttävät sivuloikat. Ei ole muuten aikoihin ollut putoaminen yhtä lähellä, mutta jollain ihme konstilla onnistuin pysymään kyydissä. En oikein tiedä, että mitä siinä tapahtui, mutta lujaa lähdettiin ja täysin varoittamatta.

Kotona otin Svanten kanssa vähän tokojuttuja ihan pihassa. Itse asiassa tein jo aamulla yhden ruudun niin, että ruokakippo oli Svanten vasemmalla puolella ja ruutu oikealla. Lähetin ruutuun ja kun sain Svanten keskelle vapautin sen ruokakipolle.

Illalla en enää viitsinyt ruutua ottaa, mutta otin pari suoraa luoksetuloa ja sitten pallon kanssa pari pysäytystä. Lisäksi muutama nopea liikkeestä istuminen, nekin pallolla palkaten. Ruokakipon kanssa otin vähän kaukoja.

Elvis-ressukka on kipeänä. Ilmeisesti eturauhanen vaivaa taas. Olen antanut sille Rimadyliä ja huomenna soitan henkilääkärillemme Annelle, että koska ehtii Elvistä katsomaan. Edellisen kerran eturauhasvaivaa oli vain pari kuukautta sitten, eli pahasti näyttää siltä, että kastrointi on kohta edessä, jos lääkitys ei tämän paremmin auta.