Onpa ollut kylmää muutaman päivän ajan! On elokin mennyt melkein sisällä kökkimiseksi ja lenkitkin on olleet aika pieniä. Ei vaan tarkene. Jotenkin tosi vaikea löytää itselleen sopivaa pukeutumisen tasoa noihin keleihin. Kunnon toppavaatteissa toki tarkenee, mutta jos tarkoitus on tehdä yhtään pidempi/reippaampi lenkki, tulee sitten lämpöhalvaus. Jossain tuulipuvuntapaisessa pärjää muuten ihan OK, mutta ainakin minulla ottaa kylmä etenkin reisiin, vaikka kävelisikin reippaasti. Paras kombinaatio on edelleen hakusessa.

Koirat pärjäävät kyllä ihan hyvin. Oiva on ulkoillut takki päällä ja selvästi tykkää lisälämmöstä. Svante nostelee aika tavalla jalkojaan ja olen jo harkinnut takin pukemista sillekin, sen verran herkästi tuntuu palelevan. Intoa ei pakkanen tunnu haittaavan.

Lauantaina minun oli tarkoitus vetää Tamskin agilityn vapaaharjoitukset. Valitettavasti oli niin kylmä (-22, kun olisi pitänyt alkaa lähtöä tehdä), että harjoitukset täytyi perua. Menin kuitenkin käymään navetalla ja ajattelin ottaa siellä Inton kanssa pikaisesti tokoa. Mutta siellä vasta olikin kylmä! Jos ulkona oli sen -22, niin sisällä navetalla sitten varmaan -32, siltä se ainakin tuntui. Pikaisesti kuitenkin treenattiin, vältettiin edes liukkaus ja lumi. Ensin tehtiin merkkiä, ihan pelkältään, että pallo-häiriöllä. Palloa Into vähän kyttäilee, mutta menee silti merkille. Pelkät merkit tosi hyviä. Sitten idaria tai sitä seuraamista ja käännöksiä merkkien ympärillä. Ihan OK. Jäävistä oli taas seisominen kateissa, mutta pienellä muistutuksella sekin löytyi. Istuminen ja maahanmeno OK.

Tunnareita tehtiin muutama. Joka kerta hyvä ja rauhallinen etsiminen, ei koskenutkaan vääriä. Palautusvauhti on nyt jostain syystä tosi hidas, mutta en jaksa nyt murehtia sitä. Keskitytään nyt siihen itse etsimiseen ja kun se on varma, mietitään muita juttuja. Sitten vähän kaukoja, mutta se jäikin tosi vähäiseksi, kun kaukot on meillä nami-liike ja sormet jäätyivät ihan täysin (on muuten aika mielenkiintoinen tunne, kun ottaa paljaaseen käteen koiran kuolaaman narupallon ja se kuola jäätyy sormiin alta aikayksikön  -en suosittele). Lopuksi vielä vähän seuraamista ja sitten muutama luoksetulon stoppi putken kautta.

Kylmä oli, mutta tulipa nyt jotain tehtyä. Into oli tosi pätevä taas kerran.