Huh, hellettä! Varsin aurinkoinen ja erittäin kuuma viikonloppu vierähti varsin pitkälle agikisoissa, toki tokoakin ehdittiin vähän treenailemaan.

Lauantaina kisasin molempien poikien kanssa Nokialla. Kaikkiaan siis neljä rataa ja ihan koko päivä. Päivä oli kuuma ja olin illasta jo aivan finaalissa. Yritin kyllä juoda tosi paljon, mutta silti takki oli aivan tyhjä, hyvä että kotiin jaksoin hoippua.

Into teki kaksi varsin mainiota ja hyvää rataa. Ensimmäisellä tuli putken jälkeisillä hypyillä kaksi rimaa alas. Minulle tuli vähän kiire ja en taas muistanut ottaa Intolta vauhtia pois. Noin muuten tosi hyvä, hallittu ja ehjä kokonaisuus, kontaktitkin hienot.

Toisella radalla sain vedettyä Inton kepeiltä kesken pois, muuten tämäkin tosi hyvä rata ja edelleen kontaktit hyvin.

Svantekin teki kaksi hyvää rataa, vaikkei tuloksilla varsinaisesti juhlittukaan. Ensimmäinen rata oli monille aika hankala, mutta Svanten kanssa se meni helposti. Välistävedot onnistuivat lyhyillä teillä ja muurin takana piilossa olleille kepeille Svante sujahti suoraan ja sujuvasti. Puomilta saimme sitten kontaktivirheet sekä ylös- että alasmenoilta. Väitän, että ylösmenon Svante otti, mutta ei sillä oikeasti ole väliä. Vauhti oli hyvää ja meno tuntui kivalta.

Toinenkin rata sujui hyvin. Nyt kontaktitkin otettiin kunnolla. Perällä olleella sarjalla en vaan jaksanut itse liikkua ja Svante tuli keskimmäisestä hypystä ohi. Jotenkin mystisesti muistin, että se on sarja ja tajusin korjata alusta asti, joten näin tulokseksi vitonen, mutta aikaahan tuossa toki paloi. Edelleen Svanten kanssa tässä vaiheessa kautta tärkeintä on se fiilis ja tunne, ja ne olivat kohdillaan.

Sunnuntaina aamupäivästä tokoiltiin pienellä porukalla Nokialla. Oli tosi kuuma ja itse olin vielä lauantain jäljiltä ihan poikki, joten Into tokoilut olivat enemmänkin puuhastelua. Kaukojen ekaa vaihtoa otettiin, sitten ruutua, joka oli vähän hukassa (tosin oli kaikilta, eli punaiset merkit ruoholla oli vähän huono vaihtoehto), ohjattua ja metallinoutoa. Ei ihmeempiä missään suhteessa.

Sitten siitä suoraan taas agikisoihin. Sunnuntaina oli vielä kuumempi kuin lauantaina ja olinkin todella tyytyväinen, että olin sunnuntaille ilmoittanut vain Inton.

Kakkosille oli hyppy- ja agiradat. Hyppyradalla Into oli aika kuumana ja meno oli vähän sellaista miekanterällä keikkumista, mutta melkein loppuun asti selvitiin. Into ohitti viimeisein hypyn ja siitä siis vitonen. Jos ei olisi jo nollaa hyppyradalta, olisi voinut vähän harmittaa. Onneksi on Hymy.

Agiradalle lähdin vähän epävarmoin mielin. Into oli jo hyppyradalla vähän sen oloinen, että se lähtee käsistä ja homma leviää täysin. Onneksi olin väärässä ja agiradalla Into oli varsin kuuliainen ja vähän "hidas" ja näin varsin helppo ohjattava. Sieltä meille tulokseksi nolla ja toinen sija ja nyt ollaan sitten yhden askeleen päässä kolmosista. Hui kauheaa!

En tiedä, että mitä tuon Inton agilityn suhteen on tapahtunut, mutta yht'äkkiä palaset ovat loksahdelleet kohdilleen ja sen kanssa on suorastaan mukava mennä. Tuossa oli sellainenkin väli, jossa ei ollut niin kivaa, kun tuntui, että koira sinkoilee minne sitä huvittaa. Nyt kaikki tuntuu sujuvan, Into on kuulolla, kääntyy hyvin, tekee kontaktit ja on muutenkin siellä radalla minun kanssani, eikä vaan viihdyttämässä itseään. Nautitaan tästä nyt toistaiseksi, eiköhän niitä huonompiakin aikojakin vielä tule Silmänisku.