Maanantai-iltana oltiin taas hyttysten armoilla Niihamassa. Se hyttysten määrä on jotain ihan käsittämätöntä, väitän ettei aiempina vuosina ihan noin paljoa ole ollut. Nyt onkin pää kuin paisetautisella ja nilkat ruvilla.

Jos jätetään hyttyset pois laskuista, oli treenit varsin onnistuneet. Tehtiin kaksi rataa, joista ensimmäinen oli helpohko ja jälkimmäinen vaikeahko. Eka pätkä meni Intolta tosis hienosti. Itse kämmäsin keppien jälkeisellä putkella, kun lähdin ahnehtimaan itse liian aikaisin eteenpäin ja sain Inton mukaan liikkeeseeni, mutta uusinnalla tuokin kohta ongelmitta. Muu rata meni tosi hyvin ja Into oli loistavasti kuulolla ja teki tosi hyviä ja napakoita käännöksiä.

Toisella radalla piti sitten layeroida (vai leijeröidä?) puomi kahdesti. Tiesin heti, että se eka ei onnistu. Puomin alla oli siis putki, jonne koira piti viedä puomin ylösmenon ohi (Intolle on näissä opetettu, että se puomi on ensisijainen vaihtoehto, joten tuonne putkelle jouduin saattamaan ihan huolella), sitten itse piti jäädä puomin toiselle puolelle ja saada koira sieltä putkesta irtoamaan siellä takana olevalle hypylle. Koska jouduin saattamaan Inton niin huolella putkeen, tuli siihen vähän sellainen takaaleikkaava fiilis ja Into ihan ymmärrettävästi kääntyi putkelta sinne minuun päin, eikä irronnut hypylle. Kohta saatiin onnistumaan, kun kertaalleen tehtiin niin, että jätettiin lelu sinne hypyn taakse, sitten onnistui jo ilman leluakin.

Toinen hankala kohta oli kahden rinnakkaisen hypyn jälkeiset suorassa linjassa olevat pituus ja hyppy, josta piti sitten kääntyä jyrkästi oikealle kepeille (avokulma). Intohan pääsi tuossa tosi paljon edelleni ja en meinannut saada sitä kepeille käännöstä riittävän tiukaksi (takaaleikkaamalla). Kääntyi toki, mutta kaarrottaen. Kepit sen sijaan haki tosi hyvin.

Se toinen leijeröinti-kohta onnistui hyvin, se oli periaatteessa sama kuin alussa, mutta toiseen suuntaan, eli tässä koira heitettiin puomin takana olevalle hypylle ja siitä sitten putkeen. Tämä onnistui Intolta ihan hyvin.

Kontakteista radalla oli puomi, sen Into teki oikein mallikkaasti ja kepitkin onnistuivat itsenäisesti hakien oikein hyvin. Juuri nyt agility Inton kanssa tuntuu ihan hyvältä. Ongelmia toki edelleen on, mutta kehittymistäkin on tapahtunut.