Käytiin illalla Svanten kanssa ihan vaan vähän tokoilemassa tuossa lähellä olevalla jalkapallokentällä.

Ensin vähän seurattiin. Tajusin juuri, että mikä on saattanut pahentaa sitä Svanten poikitusta. Koska oikealle käännöksemme olivat mielestäni vähän löysiä, olen treenannut niitä ja vielä palkkaillut käänöksen jälkeen oikeasta kädestä, sitä tiivistä kääntymistä vahvistaakseni. On mahdollista, että tuo on lisännyt Svanten poikitusta ja nojaamista. Tänään sitten kääntyiltiin paljon vasemmalle ja palkkailtiin vasemmasta kädestä. Aika tasapainoilua tämäkin.

Sitten otettiin merkkiä ja ohjattua, molempia erikseen. Ohjatussa kapulat olivat Svanten kanssa samassa linjassa (ei keskimmäistä), yritän tällä vahvistaa suuntaa. Lisäksi oikeaa haettaessa lähden Svanten ollessa kapulalla itsekin liikkumaan oikealle ja yritän saada Svanten sitä kautta kääntymään kapulan kanssa oikean kautta, ei vasemman kuten nyt tekee. Vasemmalla tätä ongelmaa ei ole, sillä Svante on mitä ilmeisimmin blondi (koira kuin omistajansa) ja osaa kääntyä vain vasemman kautta. Oikeaaa haettaessa tämä aiheuttaa sen, että Svante ottaa kapulan ja kääntyy vasemmalle, jolloin se näkee keskimmäisen ja toisinaan pyrkiin vaihtamaan. Jos saisin sen kääntymään oikealle, ei tätä ongelmaa olisi. No, katsellaan nyt, että mitä tuosta tuleee. Pääasiassa nyt kuitenkin treenataan sitä _jyrkästi_ oikeaan suuntaan lähtemistä, että unohtuisi se keskimmäinen.

Ansasta sen verran, että siltä on irronnut ensimmäinen hammas, keskeltä alhaalta (vai oliko se ylhäältä :-o ), niin sekin kasvaa (ja kehittyy, pääsee jo itse sohvallekin...) koko ajan ja nopeasti.