Tänään olin Tamskin karsinnat agilityn alkeiskurssille pääsemiseksi. Saara ja Ansa lähtivät tietenkin kokeilemaan, että miten käy. Ja hienostihan siinä kävi! Sieltä kymmenien koirien joukosta taistelivat itsensä alkeiskurssille, hienoa!!

Karsinnat olivat Niihamassa ja porukkaa oli läsnä paljon. Kiertelin siellä hiukan Inton kanssa ja leikittiin vähän siinä pahimmassa hässäkässä. Into keskittyi tosi hienosti, heti kun otan lelun esiin, se sulkee kaiken muun pois ja on täysillä mukana. Upea piirre koirassa.

Otimme myös pienet tokotreenit siellä vähän sivummalla. Koska häiriöitä oli paljon, en edes yrittänyt mitään uutta. Vanhoja, tuttuja juttuja vaan. Seuraaminen ei nyt oikein sujunut ihan putkeen, jätin sen sitten suosista vähemmälle. Noudot olivat hyviä ja nopeita ja edelleen aina välillä Into nappaa vauhtinoudossa lelun suuhun, vaikka siellä on vielä kapulakin. Ei siis ainakaan pudota noutokapulaa liian aikaisin. Luoksetuloja otettiin useampi, voin onneksi jättää Inton jo melko pitkänkin matkan päähän odottamaan, joten näin saadaan vähän pidempiä ja vauhdikkaampia luoksetuloja treenattua ihan keskenämmekin. Lelun kanssa haettiin jo vähän sitä eteen tulon paikkaakin, varmaan sitäkin pitäisi  hiljalleen alkaa opettamaan. Kaukoista otettiin sekä seisomaan nousemista, että maahan menoa. Kiva treenit ja Into toimi hyvin, vaikka kenttä oli vieras ja niitä häiriöitä todella piisasi.

Karsinnoista kiirehdin kotiin, vaihdoin koiran ja lähdin Svanten kanssa agilitytreeneihin. Into sai nyt jäädä kotiin, kun oli juuri ollut mukanani pidemmän aikaa. Svanten treenit menivät oikein hyvin ja Svante tuntui varsin mukavalta. Kontaktit olivat hyviä ja välillä otin palkaten (kädestä) välillä kisanomaisesti palkkaamatta. Myös tiukat käännökset (kovastakin vauhdista) olivat hyviä ja putketkin mentiin ihan kivaa vauhtia. Kepeille mentiin nyt aika peruskulmista, niissä ei mitään ongelmia. Itse olin välillä kuutamolla, sillä radat olivat melko teknisiä, mutta kuitenkin vauhdikkaita ja oman sijoittumisen kanssa piti olla tarkkana. Kaikkiaan kuitenkin tosi onnistuneet treenit, jäi erittäin hyvä fiilis.