Perjantaina piipahdin pikaisesti tallilla vähän fiilistelemässä agilitya. Jossain hetkellisessä mielenhäiriössä otin myös Ansan mukaan. Kaduin sitä jo heti tallille päästyäni, kun se kiljui siellä reunalla kun järjestelin esteitä. Heitinkin sen sitten autoon vähäksi aikaa miettimään, että kannattaakoa huutaa vai ei.

Muutenkin oli hankala aloitus, kun ajatuksena oli tehdä kontakteja ja ne oli kaikki korjattu kentältä sivuun. Aan sain rullailtua sopivaan paikkaan, mutta sitten en osannut laskea sitä alas pyöriltään käyttökuntoiseksi. Puomi oli palasina, enkä senkään pyöräsysteemin toimintaa tajunnut. Meinasi melkein mennä hermot.

Inton kanssa tehtiin ihan parin hypyn ja putken kanssa vähän jotain pientä ja sitten otettiin muutama jyrkkä takaaleikkaus kepeillä. Myös joitain yksittäisiä ohjauksia (saksalaista, niistoja yms.) kokeiltiin.

Ansa pääsi autosta myös vähän kokeilemaan. Sen hyppääminen on kyllä ihan karmeaa, hyppää niin valtavia hyppyjä, että normaali minikoira on siinä ajassa kuin Ansa suorittaa yhden esteen suorittanut niitä kolme. Mutta ihan kivasti päästiin niitä samoja paria hyppyä ja putkea menemään.

Kepitkin Ansa muisti, mutta ei meinannut millään malttaa. Kokeilin hihnassa, mutta ei sekään oikein toiminut. Sitten otin vain kuudella kepillä ja se onnistui aika kivasti. Innostuin sitten vielä kokeilemaan pitkillä kepeillä ja saatiinhan me nekin sitten menemään. Ansa oli ihanan innoissaan, eikä yhtään kyttäillyt toiselle kentälle, vaikka sielläkin oli koira.

Sain sitten vielä Paulalta apua noiden kontaktien kanssa ja päästiin Inton kanssa ottamaan nekin kaikki. Ansakin pääsi ottamaan aata muutamaan kertaan. Svante sai tehdä muutamaa minihyppyä ja putkea. Svante ontui vähän toista etujalkaa tiistaina, joten siksi se ei nyt saanut tehdä pahemmin, eikä varsinkaan lemppareitaan, eli kontakteja ja keppejä.

Lopuksi vielä puolen tunnin loppuverryttelyt vesisateessa ja nyt on täällä kotona aika väsynyt jackrussel. Edes puruluuta ei jaksanut syödä, vaan meni samoin tein nukkumaan kun kotiin päästiin. Ansa on jotenkin niin hektinen koira, että se on ja tekee kaiken aina aivan täysillä. Sen elämä on kaikilla osa-alueillaan varsin mustavalkoista, harmaan sävyt puutuvat kokonaan.