Tänään oli Inton kanssa avoimen tokokisa Raumalla. Pakko myöntää, että valmistautuminen on mennyt vähän vasemmalla kädellä, joten hiukan epävarmoin mielin lähdin ajelemaan kohti Raumaa. Noh, en pahemmin koesuoritusta ehtinyt hermoilemaan, kun auto alkoi pitää hillitöntä ujellusta/kirskunaa tmv. ääntä. Samaa ääntä se piti, kun tulin kotiin Punkalaitumelta, mutta silloin Juha arveli, että sinne oli joku kivi jäänyt jumiin jarruihin. Viikon se on toiminutkin ihan moitteetta, mutta nyt sitten joitain kymmeniä kilometrejä ennen Raumaa se alkoi taas. Jouduinkin sitten pysähtelemään ja ihmettelemään, että mitä tehdään. Kaiken kukkuraksi en meinannut löytää kisapaikkaa millään, joten stressipisteet oli aika kovat jo ilman koettakin.

Paikalle kuitenkin päästiin ja vielä ihan ajoissakin, noin puolta tuntia ennen kokeen alkua, mutta myös kokeessa oltiin ajoissa, eli avoin luokka alkoi miltei heti, eli saimme singahtaa suorilta Inton kanssa kehään.

Paikallaoloon mentäessä Into oli tosi keskittymättömän oloinen, mutta teki hyvän ja rauhallisen paikallaolon, kymppi siitä. Seuraaminen oli vähän haahuilevaa ja yhden perusasennon teki "yli", eli vähän taakseni vinoon. Ysi seuraamisesta. Maahanmeno ei ollut niin nopea kuin parhaimmillaan, ihan hyvä toki silti, kymppi siitä.

Luoksetulo oli hieno, nopea, hyvä stoppi ja ihan kivalla vauhdilla loppuun asti. Omastakin mielestä ansaittu kymppi siitä. Seisoimisen stoppi oli hyvä, mutta tuomarin mukaan ennakoi käskyä. Oman käsitykseni mukaan seurasi liian edessä ja reagoi pieneen korjausliikkeeseeni, tästä kuitenkin ysi.

Noudossa lähti palauttamaan kohti liikkeenohjaajaa, mutta korjasi ihan ajoissa ja tuli hyvin ja suoraan eteen, liikahti kuitenkin luovutuksessa, joten piste siitä pois. Kaukot olivat myös ihan hyvät, ei jumittanut, istumaan nousu saisi olla terävämpi, mutta ihan OK vaihdot ja kymppi siitä. Hyppyyn ilokseni lähti (tässäkin on ollut jumitusta viime aikoina), mutta ilmeisesti ennakoi istumista niin, että alkoi kääntymään jo ilmassa ja kolautti ihan kunnolla esteeseen. Istui myös vinolla linjalla, joten hypystä vain seiska. Kokonaisvaikutuksesta kymppi. Yhteensä 188 pistettä, ykkönen ja luokkavoitto. Eli seuraavaksi (sitten joskus) voittajaan.

Yksi koirakko myöhästyi tuosta ajoissa aloitetusta paikallaolosta ja meitä pyydettiin Inton kanssa sitten vielä toiseen paikallaoloon. Onneksi kuitenkin joku muu oli innokkaampi ja ehti sinne ennen meitä, ko. koira nimittäin lähti paikallaolosta melkein heti ja tuli ahdistelemaan Intoa (olimme aika kaukana kehästä), kiva jos tuo olisi tapahtunut siellä paikallaolossa :-o.

Kotiinkin päästiin kunnialla, se auton ulina alkoi jossain puolimatkassa, mutta loppui kun pidin pienen breikin ja vähän peruuttelin ja renkkasin käsijarrua. Joku siellä nyt jumittaa, onneksi auto on menossa huoltoon reilun viikon kuluttua.

Onneksi tuo ykkönen nyt saatiin, vaikkei ihan huippusuoritus ollutkaan. Nyt saadaan rauhassa keskittyä ylempien luokkien treenaamiseen ja kisoihin mennään sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Into oli kyllä oikein kiva taas ja etenkin luoksetuloon olen ihan supertyytyväinen, vaikka aionkin nyt vaihtaa käskyn suulliseksi, kun tuo avoin saatiin hoidettua.