Tänään taas paimenneltiin. Taisi olla viimeinen arki-illan paimennustreeni tälle vuodelle, sen verran ahnaasti pimeys tulee päälle.

Tällä kertaa operoitiin melkoisen autenttisissa olosuhteissa. Vettä tuli. Paljon. Kotoa lähtiessä ei näyttänytkään siltä, että alkaa sataa, mutta niin se vain iski. Sadevaatteet löytyivät onneksi autosta, mutta saappaita ei ollut. Mutta jalkojen kastumisella siis selvisin. Sen lisäksi että olosuhteet olivat autenttiset, esittivät lampaatkin parastaan karkailemalla melkoisen aktiivisesti vähän sinne sun tänne. Loppujen lopuksi Pete päätyi hakemaan koko parikymmenpäisen uuhilauman meille harjoituseläimiksi ja näin saatiin porukka pysymään siellä missä pitääkin

Inton kanssa teimme tuttuja kuljetteluja. Into oli liinassa, mutta annoin sen olla vähän kauempana minusta ja tehdä enemmän omia ratkaisujaan. Into oli varsin näppärä tänään, se ei ryntäillyt ja siirteli isohkoa laumaan aika hillityn oloisesti laitumen reunalta toiselle. Jotenkin tuntuu, että tuollainen iso lauma rauhoitti sitä, ehkä sen täytyi keskittyä enemmän tai sitten se kunnioitti isompaa lössiä paremmin, joka tapauksessa sen toiminta oli varsin rauhallista ja melko varmankin oloista. Mutta mitään emme siis varsinaisesti yrittäneetkään tehdä, kunhan "fiilisteltiin".

Paimentelun lisäksi tänään tehtiin aamulla ihan pikaisesti ja vähän tokoa. Lähinnä seuraamista ja parit kapulan luovutukset.