Edelleen osittaisessa nettipimennossa elellään...

Viime viikolla treenattiin tokoa joka päivä. Ohjatusta meinasi tulla ihan kunnon ongelma, sillä se kisoissa hakematta jäänyt kapula jäi ilmeisesti kummittelemaan Inton mieleen ja merkiltä lähteminen meni varsin epävarmaksi. Tätä siis hinkattiin sitten huolella.

Agilitya treenattiin Mouhijärvellä tiistaina. Into oli taa vähän kaarrottelevalla tuulella ja singahteli miten sattuu. Se on niin turhauttavaa, kun se ei lähde ohjauksiin mukaan, vaan lähtee tekemään sellaista kaarrosta aina vain kauemmaksi minusta. Grr.

Lauantaina kisattiin sitten taas tokossa. Kisat pidettiin Valkeakoskella ja samalla ratkottiin piirinmestaruus. Selittelyn makua tai ei, mutta ei meillä kyllä käy tuurikaan. Liikkeet tehtiin kaikki putkeen sekoitetussa järjestyksessä. Ensimmäisenä oli kauko-ohjaus. Olin jättänyt Inton ja siirtynyt omalle paikalleni, kun viereisessä (VOI) kehässä ollut berni meni ilmeisesti yli ruudusta, yli kehien välisen useamman metrin varoalueen ja kävi pyörähtämässä meidän kehän puolella toimitsijoiden teltan kulmalla, siis minun ja Into välissä. En tiedä, että pelästyikö Into sitä isoa koiraa vai koiran (miespuolisen) ohjaajan erittäin voimakasta käskytystä, mutta ihan lukkoon se meni. Jokaiseen vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä Inton vain kytätessä sitä teltan kulmaa ja kaikki vaihdot se teki niin, että kääntyi koko ajan vinoon pois päin siitä teltasta. Kaukot siis nollille.

Itse ajattelin, että oliko koko koe tässä, mutta kun Into vaan pääsi pois siltä paikalta, toimi se ihan hyvin. Ruutu oli ihan OK, piste lähti siitä kun oma ylävartaloni liikahti ruutuun lähettäessä. Seuraamisesta muistaakseni 8,5. Pomppiminen juoksuosuudessa verotti pisteitä. Idarissa teki kaikki asennot, istuminen hidas ja seisominen kait vähän vino. Jotain kasin hujakoilla taidettiin saada siitäkin. Hyppynouto OK, siitä kymppi. Luoksetulossa seisominen oli melko OK, maahanmeno venyi ja loppupätkällä Into teki voimakkaan väistöliikkeen ja tuli eteen vinoon (tultiin lähelle sitä pahaa telttaa). Pisteitä en nyt muista. Ohjatussa Into ampui suoraan merkin ohi keskikapulalle. Sain ylimääräisillä käskyillä takaisin merkille ja sitten ihan OK suoritus, pisteet kuitenkin tuon sählingin takia putosivat vitoseen. Tunnari tehtiinkin sitten kahdesti. Ensimmäisellä Into toi väärän. Liikkeenohjaaja vei kapulan sellaisen muovipussin päällä, jota oli juuri pidellyt käsissään. Sanoin tästä tuomarille ja saimme uusia. Nyt tuli oikea, mutta lievää pureskelua ja vissiin jotain muutakin, kun pisteitä vain kuusi.

Paikallaolot tehtiin normaalisti alussa, niistä molemmista kympit, vaikka Into oli makuussa nostanut pään ylös. Kiva, jos se nyt keksi tuon (ei ole ikinä ennen sitä tehnyt).

Yhteensä saimme 232 pistettä ja onko se nyt sitten kakkostulos. Sijoituimme kolmansiksi ja näin saimme sitten myös piirinmestaruuspronssia (onnea piirinmestareille, Sarille ja Robbanille!). Ihan vähän harmitti, kun tajusin, että kutonen kaukoista olisi riittänyt ykköstulokseen...

Suoritusten loputtua menin Inton kanssa ottamaan sen kauko-ohjauksen kehään uudelleen. Vaikka toinen kehä oli tyhjä, ei se edelleenkään pystynyt tekemään vaihtoja kunnolla. Kyttäsi vain sitä telttaa ja kääntyi koko ajan siitä pois päin. Riehutin vähän ja otin uudelleen lyhyemmältä matkalta ja siinä Into pystyi olemaan jo rennompi. Toivottavasti tuosta ei nyt jää sille mitään mörköä mieleen.

Vaikka tulos olikin taas tosi onneton ja usko alkaa tämän homman kanssa olemaan kovilla, olen silti tosi tyytyväinen siihen, että Inton vire pysyi taas niin hyvänä. Vaikka koko ohjelma vedettiin putkeen, ei Into hyytynyt vaan oli ihan kivan tuntuinen koko ajan. Pystyn itse olemaan jo aika rento, kun hiljalleen alan luottaa siihen, että koiran kantti kestää.

Sunnuntaina kisattiin sitten agilityssa Tampereella. Agility- ja hyppyrata ja molemmilla koirlla. Inton agirata oli aika kiva. Itse kämmäsin puomin jälkeen kun aloin ahnehtimaan haltuunoton kanssa ennen muuria ja sain Inton kääntymään muurin ohi ja hyppäämään sen väärään suuntaan. Noin muuten rata oli Intolta varsin hallittu, toki se pääsi vähän kaarrottelemaan, mutta kulki kivasti mukana ja kuulolla. Hyppyrata menikin sitten taas enemmän sinkoilun puolelle. Alussa kämmäsin itse, kun arvoin yhden hypyn takana, että kumpaa puolta minun pitikään se kiertää ja Into pääsi irti ja ehti hyppäämään ylimääräisen hypyn. Jotenkin ei sitten rytmiä enää löytynyt ollenkaan.

Svante oli aika huono. Agiradalla kontakti oli tosi huonot ja puomilta se sitten loikkasikin sillä seurauksella, että se roiskaisi sen muurin ihan omine lupineen ja meni tosi pitkälle ja sitten kun yritin saada tulemaan takaisin, niin hyppäsi muurin väärään suuntaan. Hyppyradalla Svante taas erittäin epäsvantemaisesti ampui putken väärään päähän vaikka yritin aika tiukastikin käskyttää.

Agilitymotivaatio on tällä hetkellä aika pohjamudissa. Svantelle siintää eläkepäivät tuollaisten suoritusten jälkeen ja Inton kanssa pitäisi ehtiä treenaamaan enemmän kuin mihin nyt on aikaa. Mahtaako käydä niin, että jää ensi vuonna SM-kisat kokonaan väliin?