Sunnuntaina iltapäivällä osallistuimme Svanten kanssa Jari Suomalaisen agilitykoulutukseen. Olikin hyvät treenit! Juosta sai ja hiki virtasi (ja tänään sen kyllä jaloissaan tuntee).

Tehtiin kaksi pätkää, jotka eivät olleet mitä hirmuisen vaikeita, mutta joissa oli kuitenkin paljon pientä viilattavaa. Ensimmäinen rata alkoi kahdella suoraan olevalla hypyllä, joiden jälkeen oli kaksi rinnakkaista hyppyä, jotka tehtiin ihan perinteisesti (toinen "sinne", toinen "tänne"). Svante sai tässä kiitosta hyväst kääntymisestään ja hieman muista poikkeava ohjaussuunnitelmani sai myös kannatusta (tein vähän sellaisen jaakotuksentapaisen). Muuten tällä pätkällä viilattiin paria käännöskohtaa ja puhuttiin Svanten kontakteista. Jari oli sitä mieltä, että tämän hetkinen treenitapa (palkat kontakteilla valmiina) on ihan hyvä, täytyy vaan pitää huoli siitä, että treenejä tulee riittävästi aina kisojen väliin ja toisaalta hyväksyä myös se, että joskus niitä kontaktivirheitä vaan tulee. Oma asenteen pitää olla kohdallaan ja sitä virhettä ei saa pelätä.

Toinen pätkä oli hitusen hankalampi. Tässäkin alku (jossa muilla oli jonkin verran haasteita) sujui meiltä hyvin, aan jälkeen päästin Svanten hyppäämään yhden hypyn väärään suuntaan ja sitten taas siitä kepeille mentäessä työnsin aalle, mutta kun sain omat linjat kohdalleen, menivät nämäkin hyvin. Eniten hinkkasimme radan loppupuolelle ollutta kohtaa, jossa mentiin kaksi putkea peräkkäin ja sitten loppusuoran hypyt. Alunperin ajattelin tehdä hypyillä takaaleikkauksen, mutta sitten kokeilimme myös valssia hyppyjen väliin (kankea!) ja sitten puolen vaihtoa jo putkella (kiire, mutta ehdin). Tuollaisissa kohdissa helposti vaan nössöilen, enkä uskalla lähteä tekemään tuollaista vähän räväkämpää liikkumista vaativaa ohjausta. Rohkeutta vaan lisää!

Kaikkiaan oli tosi kivat treenit. Jari oli kouluttajana rauhallinen ja kannustava, pidin kovasti!

Niihamasta kiisin sitten suoraan Tullin nurtsille tokoilemaan Inton kanssa. Olin itse aika poikki, enkä ollut yhtään suunnitellut treeniä, mutta jotain nyt kuitenkin saatiin kaavittua kasaan. Seuraaminen oli tosi hyvää, kun kävelin vaan suoraan, enkä tehnyt käännöksiä ollenkaan :-). Nouto oli ihan OK, samoin luoksetulo. Jäävätkin nyt oikein, tosin ensimmäinen maahanmeno olisi voinut olla nopeampi. Ruutu olikin sitten taas pahasti hakusessa, meni sivuun tai kyttäsi minulta palkkaa. Pari kertaa sain koiran sentään osumaan ruutuunkin *huoh*. On se vaikeaa. Lopuksi sitten kaukoja, jotka ihan hyvin.