Aika hiljaista on ollut. Yskä ja nuha piinaavat ja tuntuu, ettei jaksa tehdä yhtään mitään. Koirien lenkitkin ovat olleet ihan onnettomia, kun pienikin hengästyminen yskitää ja hengitys vain vinkuu.

Perjantaina tokoiltiin Eteläpuistossa valmennusryhmän kanssa. Aluksi tehtiin paikallaolot, jotka Intolta hyvin. Nyt pystyi nousemaan istumaankin ripeästi ja yksin käskyin. Sitten yksittäin tehtiin seuraamista, luoksetulo, metallinouto ja ruutu. Muut hyvin, mutta ruudussa jäi taas jumiin yhteen luoksetulon merkkiin ja meni vain väkisin sinne, vaikka kerran lähetin merkiltä suoraankin ruutuun voittajan tapaan (siinä ruutu löytyi). Merkin kautta ei sitten millään. Tätä täytyy treenata. Inton pitää nyt vaan tajuta, että ruutu löytyy suoraan oikealta tai vasemmalta, eikä mistään etuviistosta.

Muuten ollaan tosiaan sitten vaan oltu, ensin nautittu helteistä ja nyt sitten pidetty sadetta. Jätin maanantain agitreenitkin väliin, kun tauti on vielä päällä ja sää oli kylmä ja sateinen. Ihan vaan vaikka keuhkokuumeen välttääkseni.

Oiva säikäytti lauantaina. Sen toinen takajalka oli ihan pois pelistä. Ensin se ei meinannut päästä ylös (tämä on toki joskus muulloinkin liukkaalla alustalla vaikeaa) ja sitten kun pääsi, se takajalka oli ihan jäykkä ja toimimaton. Olin jo melkein varaamassa lopetusaikaa sille, mutta sitten se jonkin ajan kuluttua vertyi ja oli taas ihan normaali. Vasta myöhemmin tuli mieleeni, että jalkahan oli saattanut ihan yksinkertaisesti vaan puutua, varsinkin jos ei ollut päässyt ylös, vaan joutunut odottelemaan vähän pahassa asennossa vähän aikaa (olimme jonkin aikaa pois kotoa). Olen yrittänyt matoittaa eteisen laattalattian aika kattavasti, mutta silti Oiva aina onnistuu toisinaan makailemaan niin, että takajalat jäävät liukkaalle ja sitten se ylösnouseminen on vähän hankalampaa. Yleensä pääsee kyllä ihan itse, mutta vähän sutien. Mutta kaikki siis lopulta hyvin. Toki tilannehan on se, että Oiva alkaa aika köpöttelijä olemaan, mutta mieli on iloinen, ruoka maittaa ja häntä heiluu, joten päivä kerrallaan mennään.