Viimen viikon torstaista perjantaihin vietin Inton ja Svanten kanssa Tending-leirillä Punkalaitumella. En ollut etukäteen ilmoittautunut mihinkään varsinaisiin ryhmiin, mutta kaikenlaista sitä silti tuli puuhailtua.

Toko
Tokotreenejä seurailin aika paljonkin. Kouluttajana oli Elisabeth Adsen Norjasta ja hänellä oli ihan mielenkiintoisia ja kivoja ideoita, joita pitää kokeilla omiinkin koiriin. Inton kanssa treenailin sitten muuten, vähän melkeinpä joka päivä.

Haku
Hakua oli kouluttamassa Gunnel Boström Ruotsista. En ollut etukäteen missään hakuryhmässä, mutta sitten peruutuksen vuoksi (kiitos Nina ja Tepsu!) pääsinkin kuin pääsinkin hänen oppiinsa. Intolle otettiin neljä maalimiestä, joista kolme hajumielikuvilla ja yksi valmiina. Maalimiehet olivat aika kaukana ja palasin hajun hakemisen jälkeen keskilinjalle asti lähettämään, harjoitus oli siis meille melko vaikea. Into selvisi kuitenkin oikein mainiosti ja sai paljon kehuja. Gunnel kehotti jatkamaan edelleen hajumielikuvien avulla, siten saadaan koira oppimaan menemään suoraan ja syvälle alueelle. Vaikeutta voidaan hakea erilaisilla maastoilla ja paikoilla. Hakukoiran koulutuksen A ja O on maalimiesmotivaatio ja se rakentuu jokaisen löydön myötä. Palkkaus on tietenkin myös tärkeää, palkan pitää olla hyvä ja koiralle mieleinen. Gunnel piti meille myös luennon joka käsitteli pennun kouluttamista valmiiksi hakukoiraksi, se oli oikein hyvä! Hänen tyylinsä kouluttaa on jotenkin maalaisjärkinen ja kikkailematon, tuntui varsin luontevalta. Paljon tuli hyviä ideoita ja sain hyvät eväät jatkaa Inton kanssa eteenpäin.

Esineruutu
Perjantai-iltana lähdimme ex tempore esineruututreeneihin pienellä porukalla. Inton kanssahan esineruutua ei ole otettu oikeastaan ollenkaan, joten nyt oli hyvä hetki kysellä kokeneemmilta ideoita aloitukseen. Teimme niin, että leikin Inton kanssa esineellä, jonka jälkeen annoin sen vietäväksi alueelle, josta Into sai sen hakea. Otimme kaksi esinettä ja harjoitus meni täydellisesti. Että ei kun eteenpäin. Treenin teemaksi taisi muodostua esinehulluus ja lohduttava tieto siitä, että yleishulluudesta on vain hyötyä :).

Agility
Agilitytreenejä en ihan hirveästi ehtinyt seuraamaan, mutta ilokseni onnistuin pääsemään Svanten kanssa Huotarin Peten ryhmään. Oli tosi hyvät ja tehokkaat treenit. Svanten ja minun teemakseni tuli back to basics, eli kikkailut sikseen ja tavoitteeksi sellainen tehokas perustyöskentely. Erityisesti huomiota kiinnitettiin rintamasuuntaani ja siihen, että en saa jättää koiraa selän taakse. Myös käskytystä pitää miettiä (vähemmän kannustusta enemmän estekäskyjä). Agilitytreeneistämme on myös muutama kuva (kuvat: Tesu Åberg) alla.

785075.jpg

785082.jpg

785084.jpg

Myös Inton kanssa kävimme vähän esteitä ihmettelemässä, mutta se nyt oli enemmänkin koohotusta kuin agilitya. Mutta putkeen se menee jo aika lujaa ;-).

Varsin vauhdikkaat ja rankat neljä päivää siis, kivaa oli ja ensi vuonna toivottavasti uudelleen!