Tottelevaisuuden Suomenmestaruuksista kamppailtiin erittäin helteisissä olosuhteissa viikonloppuna Klaukkalassa. Lämpöasteita oli varmaan kolmenkymmenen hujakoille ja olosuhteet sen myötä todella raskaat. Inton kanssa olimme luonnollisesti mukana. Joukkuekin oli Tamskilta saatu kasaan.

Tokomotivaatio on talven huonosti menneen karsintakiertueen jälkeen ollut aika pohjamudissa. Treenailtu on joskus ja jouluna. Tosi vähän. Odotukset eivät siis olleet erityisen korkealla, etenkin kun vanhojen ongelmien (kaukot ja tunnari) lisäksi oli tullut liuta uusia (idarin seisominen ja viimeisellä treeniviikolla kadonnut ruutu). Yritinkin asennoitua niin, että kiva olla mukana.

Into oli arvottu lauantaina lounaan jälkeen toiseen ryhmään. Saatiin siis odotella jokunen tunti omaa suoritusvuoroa ja kytätä vähän sitäkin, että koska mikäkin kehä lähtee lounaalle. EVL oli jaettu viiteen kehään. Ensimmäisessä tehtiin paikallaolot, toisessa ohjattu ja kaukot, sitten luoksetulo ja seuraaminen, ruutu ja tunnari ja viimeisessä hyppynouto ja idari.

Paikallaolot menivät ihan hyvin, niistä kymmenen pistettä molemmista.

Ohjattukin oli ihan kiva. Merkki vähän tahmea, nouto ihan OK. Luovutusasento oli suora, mutta melko tiiviis. Tästä vissiin 9.



Kaukoja pelkäsin ihan kamalasti. Ne tehtiin niin, että viereinen kehä oli takana ja siellä siis toinen koira (tämähän on Intolle se pahin tilanne, että selän takana on joku koira). Into yllätti positiivisesti ja teki kaukot jopa melkein vapautuneella ilmeellä. Tekniikkahan on nyt ihan levällään, kun siihen ei ole puututtu, joten etenemää tuli jonkin verran ja sen vuoksi pisteitä vain kuusi. Olin kuitenkin erittäin iloinen siitä, että Into pystyi tekemään kaukot ja eikä ollut yhtään paniikkitilassa.

Luoksetulo oli vähän löysä, ei ihan parasta Intoa jos ei nyt mikään katastrofikaan. Olisiko ollut kasi...


Seuraamisessa tuntui alussa vähän löysältä, sitten skarppasi ja juoksussa saatiinkin sitten oikein iloista pomppimista aikaiseksi. Tuomari kehui seuraamista kovasti, sanoi sen olleen erittäin kaunista, mutta juoksun useat pomput pudottivat pisteitä rankasti; 7,5.

Tässä taidetaan peruuttaa, Into keskittyy kovasti :)

Ruutua jännitin kovasti. Se on tosiaan ollut viime treeneissä ihan hukassa ja juuri siihen meidän suoritusvuoron liepeille osunut punaisten korttien suma kyseisen liikkeen kohdalla ei varsinaisesti vähentänyt paineita. Monet koirat tosiaan lähtivät hakemaan sitä viereistä kehään ja tulivat näin hylätyksi. Ruudun merkille lähetettiin saman suuntaisesti kuin viereisessä kehässä tehty hyppynouto. Juuri kun meille sanottiin käsky, heitettiin viereisessä kehässä kapula ja Into katse kääntyi sinne. Vähän jännitin, että mihinkähän se lähtee ja sanoin kierrä-käskyn aika tiukasti. Merkille meni ja jopa varsin hyvin. Myöskään ruutu ei tuottanut Intolle ongelmia, vaan se ampui sinne suoraan ja hyvää vauhtia. Reagoi hienosti stop- ja maahan-käskyihin ja tuli seuraamiseenkin varsin korrektisti. Hieno suoritus Intolta, tästä olisi itsekin antanut kympin.


Sitten se tunnari. Tässähän on ollut epävarmuutta enenmmänkin, mutta aina sieltä toki se oikea on tullut,  usein vaan pitkän varmistelun jälkeen. Nyt Into ei pahemmin edes varmistellut, oma oli ilmeisesti kolmas oikealta ja Into otti siitä sen viereisen. Kapulat olivat tosi pitkillä väleillä toisistaan ja katosivat aika tehokkaasti ruohoon. Olisiko siinä kohden tullut jo hajua omasta ja nappasi sitten sen, mikä kohdalle osui. Tai sitten kuumuus ja läähättäminen vain haittasivat suoritusta. En tiedä, tästä nyt sitten kuitenkin 0.

Viimeisessä kehässä sitten hyppynouto, joka oli omasta mielestäni varsin mallikas. Tuomari rokotti pisteen, koska annoin kuulemma nouto-käskyn liian myöhään. No joo. Siihen samaan aikaan minä olen sen ihan aina sanonut, eikä se ikinä ennen ole ollut liian myöhään. Nyt kuitenkin näin. Pisteitä siis yhdeksän.

Sitten se idari, jossa Into ei ole viime aikoina pysynyt ollenkaan jaloillaan, ts. seisominen on ollut ihan hukassa. Vaan nyt pysyi, kuulemma erittäin hyvät asennot ja lähes täydellinen suoritus, viimeisten metrien seuraaminen oli liian tiivistä, joten siitä puoli pistettä pois, pisteitä siten 9,5.

Yhteensä näillä suorituksilla tienattiin 251 pistettä 27. sija. Ei siis asiaa finaaliin. Harmittihan se, en voi kiistää, mutta olin kuitenkin tosi tyytyväinen Intoon. Minusta sen suoritus noissa olosuhteissa oli varsin hieno. Tunnarin nolla oli kurja juttu, mutta muuten Into teki hyvää työtä.

Kivoja kuvia Intosta ottiva Hannele Enqvist ja Laura Järvinen, iso kiitos molemmille!

Vielä parempaa työtä tekivät Tamskin joukkueen alempien luokkien koirat tekemällä kaikki komean ykköstuloksen. Sen seurauksena joukkueemme sijoittui upealla viidennelle sijalle 69 joukkueen joukossa. Mahtavaa! Kiitos kaikille joukkuetovereille ja onnittelut hienoista suorituksista. Tästä tuloksesta voimme ihan oikeasti olla ylpeitä!

Sunnuntaikin kului samaisella urheilukentällä hikoillen, tällä kertaa katsojan ominaisuudessa. Finaalissa nähtiin toinen toistaa hienompia suorituksia, mutta jyvät saatiin sielläkin eroteltua akanoista. Onnittelut kaikille mitalisteille ja muille kärkipäähän sijoittuneille, erityisonnittelut Annelle ja Toivo-sedälle todella hienosta suorituksesta ja upeasta 7. sijasta!