Sunnuntaina oli ohjelmassa Tamskin agilitykisat  molempien poikien kanssa; Intolle yksi agilityrata, Svantelle agi- ja hyppyradat.

Into aloitti aamupäivästä Rauno Virran ihan mukavalla radalla. Ilmeisesti jatkossakin pitäisi ennen kisoja treenata agia viisi-kuusi päivää putkeen ja vähän tokoa joka välissä, sillä Into oli varsin rauhallinen ja hyvin kuulolla. Rata oli siinä mielessä mukava, että siinä oli kääntämistä juuri mukavasti sen verran, että koira pysyy käsissä, mitään ylivaikeaa ei kuitenkaan ollut. Kontaktit olivat kaikki radalla, puomille Into pysähtyi noin 10 cm liian ylös, siis kontaktipinnalle, mutta etujalat ei maassa. Siinä sitten kului aika tavalla aikaa, kun valutin sitä oikeaan kohtaan. Keinulla aikaa ei taas tuhlailtu, Into teki turhan vauhdikkaan, vähän sellaisen lentokeinuhkon keinun. Virhettä siitä ei kuitenkaan tullut. Aan kontakti oli varsin mainio ja kun muutkin esteet sujuivat ongelmitta, oli tuloksena 0 ja koska se oli ainoa laatuaan koko luokassa, napsahti sitten myös voitto. Hyvä Into!

Iltapäivästä oli sitten Svanten vuoro. Ensin oli vuorossa hyppyrata (tuomarina molemmilla radoilla oli Ritva Herralla), joka ei mielestäni ollut kovinkaan vaikea (toki varmasti nopeammalle ja irtoavammalle koiralle kinkkisempi). Svante teki tosi hienoa työtä ja tuloksena nolla ja peräti kolmas sija kovassa seurassa. Olin tosi tyytyväinen Svanten tekemiseen ja vauhtiin. Kärjestä toki jäätiin sekuntikaupalla, mutta silti. Agilityratakaan ei mahdottomalta tuntunut ja kun kontaktitkin pysyivät kasassa, niin nolla napsahti sieltäkin. Nytkin Svante oli tosi kivan ja hyvän tuntuinen. Nollia tuli aika paljon (vissiin jotain viidentoista luokkaa), meidän sijoituksemme oli seitsemäs.

Aika nappi agilitypäivä siis, en ollenkaan pistä hanttiin, jos tällaisia tulisi enemmänkin tulevaisuudessa.

Päivän kruunasi uusi auto. Mondeo vaihtui Kia Sorentoon. Onneksi Variocage-häkki mahtui myös tuohon Sorentoon, vähän sitä jouduttiin lyhyemmäksi säätämään, mutta ihan hyvin pojat sinne vielä mahtuvat (siis Svante ja Into, papat eivät pahemmin enää autoile).

Onpa ollut aika kiireinen ja tapahtumarikas viikko. Ihan hyvä, ettei huomenna ole agitreenejä, välipäivä tekee meille kaikille hyvää. Toisaalta olisi ollut ihan mielenkiintoista päästä kokeilemaan Sorenton nelivetoa Kahamäentien pikataipaleelle... No, ensi viikolla sitten.