On ollut vähän tietoteknisiä ongelmia tämän kotikoneen kanssa ja kun tämä päivä kului Hämeenlinnassa kursseilla, en ole päässyt työkoneeltakaan päivittelemään kuulumisia. Nyt siis tulee kunnon pläjäys sitten kerralla.

Sunnuntaina oli Ansan ja Saaran näyttelydebyytti Tampereella. Esiintymisessä on vielä parantamisen varaa (sekä koira että handleri olivat ensimmäistä kertaa kehässä), mutta ihan kivastihan tuo meni. Laatuarvostelussa Ansa sai ERIn ja sijoittui junnujen kilpailuluokassa neljänneksi. Arvostelu oli oikein kiva, mitään isompaa moitetta siitä ei löytynyt.

Itse tulin iltapäivästä kotiin näyttelystä (Saara ja Ansa jäivät koko päiväksi), kävin koirien kanssa metsälenkillä ja tein Inton kanssa pienen treenin. Nyt Into keskittyi ihan kivasti, mutta namit tökkivät edelleen ja käytinkin enemmän lelua. Myöhemmin olimme vanhempieni luona syömässä ja Intokin pääsi mukaan.

Maanantaina oli vuorossa agilitytreenit. Ennen treenejä poikkesin kuitenkin Keski-Korpeloilla näyttämässä Intolle vähän lampaita. Intosta(kin) ne pienet karitsat olivat oikein suloisia, mutta ne isot, jotka katsoivat pahalla silmällä ja sanoiva "bäää" aika pelottavia. Itse hukkasin ajantajuni lampaita ihastellessani ja niistä  kaikenlaista (todennäköisesti tyhmää) Ninalta kysellessäni niin täysin, että meinasimme myöhästyä Svanten agilitytreeneistä kokonaan :-o.

Ehkä se sitten johtui myöhästymisestä tai jotain, mutta agitreenit menivät enempi ja vähempi säheltämiseksi. Ekalla radalla Svante teki lentokeinun ja seuraavalla alkoi hiipimään kontakteilla (josta nyt huomautin aika tiukasti). Parilla viimeisellä radalla kontaktit olivat sitten taas oikein hyvät. Lentokeinu menee kyllä minun piikkiini, sillä keinua ei ole otettu aika pitkään aikaan, enkä kertonut Svantelle millään tavoin, että este on keinu, eikä puomi. Hiipimistä en oikein ymmärtänyt (enkä sitten suvainnutkaan), viimeisellä radalla en laittanut palkkoja valmiiksi vaan palkkkasin kädestä. Pitänee vähän vaihdella tuon palkkaustavan kanssa. Kepeille mentiin useampikin kerta aika hankalista kulmista ja myös pujoteltiin hankalahkosti kohti ei mitään, mutta nämä kaikki Svante teki oikein hienosti. Vähän siis sähellystä ilmassa, toki radatkin olivat melko vaikeita ja meillä kaikilla tuntui olevan enemmän ja vähemmän hankalaa.

Into teki siinä Svanten ratojen välillä vähän sivulletuloja ja seuraamista. Keskittyi oikein hienosti ja nyt makupalatkin (juusto) kelpasivat hyvin. Svanten ratojen aikana  oli ilmassa pientä kiljumista, josta huomautus.

Tiistaina oli taas Saaran ja Ansan tokotreenit. Nyt otin mukaan Inton lisäksi myös Svanten ja treenailin molempien kanssa Särkänniemessä Saaraa odotellessa. Inton kanssa tehtiin jo aamullakin pieni treeni, joka ihan hyvin.

Svanten kanssa seuraamista, joka nyt yllättävänkin kohtuullista. Edistäminen pysyi kohtuullisena ja kaikki jalatkin pääasiallisesti maassa. Idari tehtiin ilman merkkejä, mutta muuten periaatteessa varsin kokeenomaisesti. Asennot ihan hyvät. Sitten otin muutaman merkillemenon ja yhden ohjatun (vain yhdellä kapulalla, kun muut hukkuivat silloin syksyllä). Nämäkin ihan kivasti. Kauko-ohjausta otin pari lyhyttä sarjaa, hiukan kääntyi poikittain ja tarjosi seisomaan nousemista istumisen sijaan. Toinen sarja oli parempi. Lopuksi pari vauhdikasta suoraa luoksetuloa niin, että joutui periaatteessa melkein juoksemaan merkin yli. Ei ongelmia.

Into teki sivulletuloja (nyt jo melkein vallan ilman apuja), seuraamista (joka on tiiviistä, mutta aika pomppivaa, pitää tarkentaa palkkauksella paremmin) ja merkkiä (otin vain kerran, kun meni niin superhyvin ja aika pitkältä matkaltakin). Kosketusalustaa se myös kävi lätkimässä, kerran yritti taas ottaa suuhun, muut ihan hyvin. Uuten asiana otettiin noutoa, tai noutokapulan suuhun ottamista. Puisella olen kokeillut, mutta sitä Into pyrki omimaan. Nyt otin pienellä metallilla ja meni tosi hyvin. Tein ensin niin, että vieritin kapulaa jonkin matkaa ja Into sai mennä perään. Heti kun otti suuhun, niin naksaus. Toi kuitenkin kapulan joka kerta perille asti. Muutaman kerran jälkeen pyrki kyllä vähän omimaan metalliakin. Sitten teinkin vain pelkkiä maasta nostoja, ne oikein hyviä. Nyt namit kelpasivat taas oikein hyvin (juustoa) ja keskittyminen oli hyvää, vaikka paikka olikin vähän oudompi ja häiriöitäkin oli jonkin verran.